[Hivatalos] Ezek a Star Wars-sorozatok érkeznek 2024-ben

Négy Star Wars sorozat jön a Disney+-ra 2024-ben.

Star Wars Disney+

Forrás: Disney+

A Disney újabb sajtóközleményében fedte fel a 2024-ben érkező Star Wars sorozatokat.

Még december 4-én jött a hivatalos megerősítés a Disneytől, hogy milyen sorozatok várhatók 2024-ben a Disney+ felületén. Az akkori közlemény két élőszereplős Star Wars sorozatot, a The Acolyte és Skeleton Crew érkezését erősítette meg jövőre. A sztrájk rendesen átrendezte a Disney naptárát, ám úgy tűnik, hogy rendeződik a beosztásuk 2024-re. December 20-án a Walt Disney Studios újabb sajtóközleményt küldött ki, amelyben megerősítik, hogy pontosan mely filmek jöhetnek a mozikba és milyen sorozatok várhatók a streamingen. Az új lista összesen négy Star Wars sorozatot nevez meg megjelenési dátumok nélkül. A lista sorrendje árulkodó, de ha levesszük a Star Wars címet és a The névelőket, akkor pont ábécé sorrendet kapunk, így egyáltalán nem biztos, hogy ebben a sorrendben érkeznek a streamingre jövőre. Lássuk, hogy milyen Star Wars tartalmak jönnek 2024-ben:

The Acolyte

The Acolyte

A legújabb pletykák és teóriák szerint talán ez lehet a következő Star Wars sorozat. Ez lesz az első élőszereplős mű, amely A Köztársaság Fénykora időszakában játszódik. Pontosabban az éra vége felé, de még 100 évvel a Baljós árnyak előtt. A szériát Leslye Headland fejleszti, aki író és showrunner is egyszerre. A hivatalos szinopszis szerint a The Acolyte egy misztikus thriller lesz, amely a galaxis sötét titkairól és sötét oldali erők felemelkedéséről szól majd A Köztársaság Fénykora végnapjaiban. Egy volt padawan keresi fel mesterét, hogy bűntények sorozatát derítsék fel. A korábbi pletykák szerint a sorozatban láthatjuk, hogy a sith-ek hogyan is szivárogtak be a Köztársaságba és a Jedi Rendbe. Headland elmondása szerint arra keresi a választ, hogy A Köztársaság Fénykora dicső jedijei mitől indultak meg a romlás és hanyatlás útján, amely az előzménytrilógia eseményeihez és a klónok háborújához vezetett. A sorozat főszerepét Amandla Stenberg alakítja, de mellette fontos szerepet kap a Mátrix filmek sztárja, Carrie-Anne Moss is. Többnyire új karakterek lesznek, de Yoda mester és a Köztársaság Fénykora könyveiből ismert Vernestra Rwoh is visszatérnek. A forgatás 2022 őszén indult a nagyobb részt az Egyesült Királyságban, kisebb részt Portugáliában és 2023 júniusáig tartott. A Bespin Bulletin exkluzív információi szerint idén novemberben és decemberben a stáb utóforgatásokra visszatért az Egyesült Királyságban található Rickmansworth erdőbe, ahol fénykardpárbajokat rögzítettek. A széria nyolc részes lesz, további évadokról egyelőre nem tudunk.

Rossz Osztag harmadik évada

Részlet a Bad Batch (Rossz Osztag) plakátjáról

A Rossz Osztag (The Bad Batch) harmadik és utolsó évada is 2024-ben várható a Disney+-ra. A 99-es elit klónosztag és Omega történetét elmesélő animációs széria remekül folytatta tovább A klónok háborúját és egészen új történeteket mesélt el, egyúttal bemutatta a Galaktikus Birodalom létrejöttét is. Jennifer Corbett és Brad Rau a széria készítői, akik Dave Filoni tanítványai a Lucasfilm Animationnél. Corbett a sorozat vezető írója és executive producere, aki nemrég megosztotta, hogy a harmadik évad már az utómunkálatoknál tart. Az Omegát alakító Michelle Ang még a sztrájk előtt, júniusban szólta el magát, hogy ő már végzett a szinkronmunkával. A történet minden bizonnyal pontot tesz Hunterék viszontagságos kalandjaira, egyúttal megtudhatjuk majd, hogy milyen titkokat rejt a Tantiss-hegy klónozó létesítménye is.

Skeleton Crew

Skeleton Crew logó

A Mandóverzum legújabb szériája, melyről szinte alig tudunk valamit. Az új sorozatot a Marvel Moziverzum Pókember filmjeinek rendezője, Jon Watts fejlesztette a streamingre, írója Christopher Ford, illetve Dave Filoni és Jon Favreau is producerek. A történet szerint négy gyerek egy űrhajó fedélzetén elvesznek a galaxisban (vagy galaxisokban). A gyerekekhez csatlakozik egy erőérzékeny férfi is, akit Jude Law alakít majd, de A Mandalóri harmadik évadában megismert Vane nevű kalóz is felbukkan majd. A sorozat a 80-as évek gyerekszínészekkel előadott Amblin kalandfilmjeit (E. T., a földönkívüli, A kincsvadászok) idézi meg, de nem gyerekmese. Családias hangulata miatt a pletykák szerint a Disney várhatóan a karácsonyi időszakra időzítené a sorozatot. Mivel ez 2023-ben nem valósult meg, így 2024 végére csúszhatott a széria. Hivatalosan ezt még nem tudjuk.

Jedihistóriák második évada

2022-ben hat résszel debütált a Jedihistóriák (Tales of the Jedi) antológiasorozat a Disney+-on. A rövid évad 3-3 részben mesélt el Dooku gróf és Ahsoka Tano életéből bizonyos pillanatokat. A széria viszonylag jól kiegészítette az előzménytrilógia és A klónok háborúja eddigi történeteit. A második évad már készül és úgy tűnik, hogy 2024 folyamán felkerülhet a streamingre. Az új évad történetéről és karaktereiről még semmit sem tudunk, reméljük hamarosan többet is felfed a Lucasfilm erről.

2025-2026 várható Star Wars tartalmai

Rebo borítók

Úgy tűnik a fent említett négy sorozat várható 2024-ben a Disney+-ra. De ne csüggedjünk, mert az elkövetkezendő évekre is vannak már készülő élőszereplős Star Wars tartalmaink. 2025-ben érkezhet a Disney+-ra az Andor második és A Mandalóri negyedik évada. Tehát 2024 után is lesz még bőven Star Wars sorozatunk.

Utána pedig nagy valószínűséggel újra a Star Wars filmeké lesz a terep. Hivatalosan négy Star Wars film várható 2026-tól. A legközelebb a Skywalker kora után 15 évvel játszódó cím nélküli Új Jedi Rend film várható, amelyben visszatér Rey is. Ezenkívül Dave Filoni is dolgozik első Star Wars filmjén, amely a Mandóverzum sorozatait fogja össze, James Mangold készíti a Jedik hajnala filmet, illetve Taika Waititi is írja titokzatos Star Wars moziját. Rajtuk kívül a pletykák szerint Shawn Levy is fejleszt valami Star Wars filmet és arról is pletykáltak, hogy a Donald Gloverrel készülő Lando sorozatból inkább film lehet. Az Ahsoka második évadát egyelőre nem erősítették meg, de Dave Filoninak vannak ötletei a folytatásra. Mozgalmas évek jönnek a messzi-messzi galaxisban.

About Author

Vélemény, hozzászólás?