[Pletyka] Csupán 2024 karácsonyán érkezhet a Skeleton Crew

Akár egy évvel is eltolhatják a Skeleton Crew premierjét. The Acolyte lenne a következő Star Wars sorozat?

Skeleton Crew logó

A legújabb pletykák szerint, a következő Star Wars sorozatnak vélt Skeleton Crew a vártnál jóval később 2024 karácsonyán érkezhet a Disney+-ra. Úgy tűnik komoly átrendeződés történt a streamingre érkező Star Wars tartalmak kapcsán.

Egy évvel később jöhet a Skeleton Crew

November 28-án szellőztette meg a hírt Jason Ward, a MakingStarWars.net főszerkesztője, hogy a következő Star Wars sorozatként emlegetett Skeleton Crew csak 2024 karácsonyán érkezhet. A sorozat megjelenési dátumát hivatalosan sosem erősítette meg a Disney vagy a Lucasfilm. Idén májusban a széria egyik színésze, Jaleel White elkotyogta, hogy 2023 novemberében vagy decemberében indulhat a Skeleton Crew a streamingen. Csakhogy időközben kirobbant a hollywoodi forgatókönyvírók, majd a színészek sztrájkja is, amely több száz napon át tartott. A sztrájkok valósággal megbénították Hollywoodot és jócskán elodázták a készülő filmes, sorozatos projekteket.

Szeptemberben a Bespin Bulletin közölte, hogy a Skeleton Crew már inkább 2024-ben jöhet. Pontosan nem tudta megmondani mikor, egyik forrása szerint akár még az év végére is eltolhatják. A MakingStarWars pletykája úgy tűnik alátámasztja, hogy a Skeleton Crewra még egy évet kell várnunk. A november 28-án közzé tett podcast beszélgetésben Ward a következőket állította a szériáról.

„Igen, én nem ezt szeretném, és amit a Bespin Bulletin hallott, és amit én is hallottam két különböző forrásból, az az, hogy Halloween után fog megjelenni. Ma beszéltem valakivel, aki azt mondta, hogy ők, ez egy Lucasfilmes ember, 2024 évvégi ünnepeire várnak. A karácsonyi szezonban. Amikor azt hallom, hogy ünnepi szezon, én a hálaadás és a karácsony közötti időszakra számítok.” – mondta Jason Ward

Eszerint a Lucasfilm és a Disney pont egy évvel tolhatták el a szériát az eredetileg tervezett 2023 november-decemberi dátumhoz képest.

Skeleton Crew Jude Law
Jude Law a Skeleton Crewban

Átrendeződés a Disney+-on?

Eddig mi úgy sejtettük, hogy a Skeleton Crew odébbtolásával a többi készülő sorozat, a The Acolyte, az Andor második évada és A Mandalóri negyedik évada is csúszhat. Valójában azonban nem esett szó arról, hogy a Skeleton Crew esetleg csúszása hatással lenne a többi készülő Star Wars szériára. Ahelyett, hogy mindent eltolnak, könnyen lehet, hogy csupán a sorrendjüket rendezik át. Ha feltételezzük, hogy csak ez a széria került át a következő évi ünnepi szezonra, akkor elméletben a következő Star Wars sorozat a Disney+-on a Köztársaság Fénykorában játszódó The Acolyte lehetne, amely tavasszal, vagy év közepén érkezhetne. Az Andor második évada is 2024 őszre volt belengetve, de arról már tudjuk, hogy a sztrájk áldozata lett, annál a sorozatnál számolhatunk azzal, hogy majd csak 2025-ben indulhatna. A MakingStarWars.net szerint viszont A Mandalóri negyedik évadának jót tett a sztrájk. A szériát eredetileg idén szeptemberben kezdték volna forgatni, de ezt eltolták év végére, 2024 elejére. A negyedik évad előkészítésére is több idő jutott, hiszen Jon Favreau már végzett a forgatókönyvvel még a sztrájkok előtt így, ha a forgatást mostanában kezdik el, akkor a negyedik évad kész lesz 2025-re.

Csak egy elmélet a részünkről, de a Skeleton Crew egy éves eltolása mögött a széria témája és a célközönsége lehet az egyik magyarázat. Hivatalosan annyit tudunk a sorozatról, hogy a Mandóverzum része lesz, amelyben a Jude Law által alakított főszereplő és gyerekek egy csoportja egy űrhajó fedélzetén elvesznek a galaxisban vagy galaxisokban. Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke többször is elmondta, hogy a sorozat megidézi majd a 80-as évek, gyerekszínészekkel előadott Amblin gyártású kalandfilmjeit, mint pl.: az E. T., a földönkívüli vagy A kincsvadászok. A szériát pedig Jon Watts és Christopher Ford fejlesztik, akik a Marvel Moziverzum új Pókember-filmjeiért feleltek. Ilyen módon ez az új Star Wars sorozat stílusában inkább a fiatalabb nézőknek szól, és egy újabb generációt szeretne megszólítani, miközben azért az idősebb rajongóknak is ad mondanivalót családias hangulata miatt. A Disney így értelemszerűen a karácsonyi időszakra időzítené a témája és a stílusa miatt a sorozatot és mivel idén ez nem jött össze, 2024 végére tehették át.

Azonban ezek mind pletykák és teóriák a sajtó és részünkről. A Lucasfilm és a Disney továbbra sem erősítette meg hivatalosan az új Star Wars sorozatok premier dátumát, így a fentieket kezeljük pletykaként, nagy fenntartásokkal.

Skeleton Crew concept art
Látványterv a sorozatról (Star Wars Celebration 2022)

About Author

Vélemény, hozzászólás?