Új infók Shawn Levy titkos Star Wars-filmjéről

Shawn Levy

A filmrendező újabb részleteket árult el az egyelőre még pletyka szintjén létező Star Wars-filmjéről.

Ugyan mostanában inkább a sorozatok kapcsán beszélünk a Star Warsról, nem szabad megfeledkeznünk a készülő új mozifilmekről sem. Még 2022 novemberében röppent fel a pletyka, hogy az Éjszaka a múzeumban, a Vasököl, a Free Guy, a Stranger Things és a Deadpool 3 készítője, Shawn Levy egy új Star Wars filmről tárgyal a Lucasfilmmel. A projekt feltehetően még nagyon kezdeti fázisban van, hiszen a Lucasfilm azóta sem erősítette meg a filmet hivatalosan. A rendező azonban rendre megszólal a sajtóban ezzel kapcsolatban. Először még 2022 decemberében beszélt a filmről a Syfy Wire-nek.

„Még eléggé a fejlesztés elején járunk, de a célom az, hogy egy olyan Star Wars-filmet készítsek, ami olyan, mint sok filmem, vagyis vizuálisan látványos, megfeleljen a kívánalmaknak, könnyedséggel és nagy szívvel rendelkezzen.”

Levy egészen 2023. szeptember 11-ig hallgatott a filmmel kapcsolatban, amely a többi filmes projektjei és javarészt a kialakult író- és színészsztrájknak volt köszönhető. Levy ekkor megerősítette a Collidernek, hogy épphogy csak elkezdett dolgozni a Star Wars filmjén, amikor beütött a forgatókönyvírói sztrájk és leállt minden Hollywoodban. Ugyan a forgatókönyvírók szeptember végére megegyeztek a hollywoodi filmstúdiókkal, azonban a színészek továbbra is sztrájkolnak így, ha nem is indult újra a Deadpool 3 forgatása, Levy már visszatérhetett a Star Wars filmjének szkriptjéhez.

Az író-rendező október 23-án adott interjút a Variety-nek, amelyben a Netflixre érkező A láthatatlan fény című új második világháborús minisorozatát népszerűsítette. Az interjúban szóba került a Star Wars-filmje is, amelyről a következőket mondta.

„Amikor Kathy Kennedy felajánlotta nekem, hogy csináljak egy Star Wars filmet, a fő megbízása az volt, hogy »egy Shawn Levy-filmet akarok. Olyan történetet és hangvételt akarok, amely tükrözi a te ízlésedet, és azt, amit a filmjeidbe beleviszel – egy Star Wars-történettel.« Szóval rendkívül feljogosítva éreztem magam. Sajnos még az elején járunk, mert a fejlesztési folyamatot hirtelen leállították [a WGA sztrájkja miatt], de úgy érzem, hogy bízhatok az ösztöneimben a történet és a film fejlesztése során.”

A rendező azt is elmondta, hogy a Disney alá tartozó Marvel Studiosnak készülő Deadpool 3 egy jó alapozó számára, hogy egy olyan filmet készítsen, amely egy nagyobb univerzum részese. Hasonló optimizmussal és hittel vág bele a messzi-messzi galaxisba is. A filmről azonban még semmi biztosat nem tudunk, ahogy a léte sem hivatalos a Lucasfilm részéről. Azonban a Variety újságírója nem hagyta ennyiben és megemlítette, hogy a rendező jó baráti kapcsolatot ápol Adam Driverrel és rákérdezett, hogy esetleg az új Star Wars film Kylo Ren életútját is elmesélhetné Az ébredő Erő előtti években? Levy erre csak röviden ennyit felelt:
„A te szavaid, nem az enyémek! Mint tudjátok, Adam egy haverom, és én mindig is nagy rajongója voltam Kylo Rennek. De nem kommentálom.”

A folytatástrilógiában Kylo Rent alakító Adam Driverrel még a 2014-es Itthon, édes otthon című vígjátékban dolgozott együtt Levy és azóta barátok. Lenne benne potenciál, hogy egy filmben jobban kibontsák Ben Solo bukását és Kylo Ren felemelkedését is. A Lucasfilm azonban Shawn Levy Star Wars-filmjét nem erősítette meg hivatalosan, így a fentieket kezeljük pletykaként nagy fenntartásokkal.

Kylo Ren
Adam Driver mint Kylo Ren a Skywalker korában (StarWars.com)

A Skywalker kora bemutatása óta eltelt lassan négy évben megannyi filmes projektet bejelentettek, amelyből több a már a süllyesztőben végezte. Legalább öt Star Wars mozifilm készül hivatalosan, egy Dave Filonitól, amely a Mandóverzum sorozatait fogja össze, egy az Új Jedi Rendről, amely a kilencedik epizód után tizenöt évvel folytatja Rey kalandjait, egy A Jedik hajnaláról 25 ezer évvel a Skywalkerek előtt, továbbá Taika Waititi is dolgozik Star Wars moziján egy ideje, ahogy Rian Johnson trilógiáját is évekkel ezelőtt bejelentették és pletykálnak arról is, hogy a Lando sorozat Donald Gloverrel mozifilmként végezheti. Akárhogy is alakulnak ezek a filmes projektek a Disney jelenleg három premierdátumot tart fent Star Wars filmeknek, egyet 2026 májusra, egy 2026 decemberre és egy 2027 decemberre. Azonban az elhúzódó sztrájkok miatt ezek a dátumok még változhatnak, hiszen a Deadpool 3 is már lekerült a tervezett 2024-es naptárról. Levy így csak jóval később kezdhetné el forgatni filmjét, már amennyiben a Lucasfilm elégedett lesz a forgatókönyvvel.

About Author

Vélemény, hozzászólás?