Egy új messzi galaxis a Star Warsban

Dave Filoni beszélt az Ahsokában felbukkant másik messzi galaxisról.

Sabine galaxy Ahsoka

Forrás: StarWars.com

A Vanity Fair oldalán megjelent hosszú cikkből sok mindent megtudtunk az Ahsoka sorozatról és annak készítéséről. A széria atyja, Dave Filoni beszélt arról az új galaxisról is, amely most először bukkant fel a Star Warsban és ahová hőseink is eljutottak.

Az Ahsoka több szempontból is egy újító sorozat lett. A címszereplő karakterfejlődése és a Mandóverzum bővítése mellett elsősorban a Lázadók közvetlen folytatása lett. Az animációs széria úgy ért véget annak idején, hogy Ezra Bridger és Thrawn főadmirális a purrgilek közbenjárásával eltűntek. Akkoriban azt sejtettük, hogy az Ismeretlen Területekre kerültek, azonban Dave Filoni ennél innovatívabb volt és ő egy teljesen másik galaxisba „száműzte” a karaktereket. Az Ahsoka sorozatban végre láthattuk is ez az új (még)messzibb galaxist.

Filoni úgy érezte, hogy muszáj kiterjeszteni a Star Wars-univerzum határait. Egyrészt, hogy igazolni tudja Ezra és Thrawn közel 10 éven át tartó távollétét, másrészt, hogy egy sokkal nagyobb akadályt gördítsen az esetleges visszatérésük elé.

„Ha a Star Wars-galaxisban lettek volna – a régi Star Wars-galaxisban, amit ismerünk –, szerintem valaki megtalálta volna őket.” – mondta Filoni. „Túl sok csillaghajó van, túl sok ember utazik. Adsz egy jelet, és szerintem meg lehetett volna találni őket, ha akarták volna, hogy megtalálják őket. Tényleg messzire kellett dobnom őket.”

A másik galaxis ötlete azonban nem Filonitól, hanem George Lucastól származik. Lucas sosem akarta egyetlen egy galaxisra leszűkíteni a Star Wars világát, már az előzménytrilógiában is nyitott az új galaxisok felé, hiszen A klónok támadásában az ismert főgalaxis mellett egyértelműen bevezette a közeli, kisebb törpegalaxisokat. Innen származtak a kaminóiak is, illetve maga a Kamino is a Rishi ködben található, amely egy szatellit törpegalaxis.

„Azt hiszem, A klónok támadásában van. Ha megnézed, ott van egy térkép a galaxisról, és aztán valójában ott vannak ezek a kisebb galaxisok a közelében. Szóval azt mondtam: »Ó, ez érdekes«.” – mondta Filoni.

Azzal, hogy Ezra és Thrawn egy teljesen másik galaxisba került, lehetőséget teremtett arra, hogy a sorozat feltárja azokat az ősi kapukat, hiperűrutakat, amelyeken keresztül a purrgilek is képesek utazni a galaxisban és akár galaxisok között is. Ezzel az Ahsoka nemcsak térben tolta ki a Star Wars-univerzumát, de sok új lehetőséget adott más Star Wars-alkotóknak is.

„Ismersz engem, hosszú távra tervezek. Tényleg. És ez sokkal több mindent felölel, mint korábban, hiszen másoknak is segítek.” – magyarázza Filoni

Hol és milyen formában használják még fel a most bevezetett, csak simán a „Messzi Galaxis” néven emlegetett új helyet és a Peridea világát? Jó kérdés. A Lucasfilm egyelőre nem erősítette meg az Ahsoka második évadát. Filoni ugyan utalt rá, hogy elkészülhet, de ahogy fentebb is mondta, ő mindig hosszú távra tervez. A kalapos zseni következő nagy projektje az első Star Wars mozifilmje lesz, amely leghamarabb 2026-ban várható. A film története még nem ismert, de Filoni már előrevetítette, hogy ez a Thrawn vezette Birodalmi Maradványok és az Új Köztársaság konfliktusáról szól majd. Filoni szerint ez a konfliktus azonban más lesz, mint amit korábban láthattunk, vagy olvastunk a könyvekben.

„Felállítok egy nagyobb konfliktusnak tűnő helyzetet a Birodalmi Maradványokkal” – mondta Filoni. „Ez a konfliktus nem csak azt tükrözheti, amit már láttunk korábban. Más formát kell öltenie. Nem lehet csak egy Birodalom vs. Lázadás, vagy akár Köztársaság sztori. Vizuálisan másnak kell lennie.”

Azonban elképzelhető, hogy a másik messzi galaxis és Peridea nem Filoni filmjében, hanem a következő Mandóverzum szériában, a Skeleton Crew című új Star Wars sorozatban tér vissza, amelyben gyerekek egy csoportja egy űrhajón elvesznek majd a galaxisban vagy galaxisokban.

About Author

Vélemény, hozzászólás?