Daisy Ridley: Ez nem az, amire számítottam

Rey hamarosan visszatér a messzi-messzi galaxisba.

Rey Skywalker

Rey Skywalker (Forrás: geektyrant.com)

Hosszú csönd után végre Daisy Ridley is megszólalt a közelgő új Star Wars mozifilmmel kapcsolatban. A folytatástrilógiában Rey karakterét alakító színésznő hamarosan visszatér az egyelőre cím nélküli új filmben, amely az Új Jedi Rendről fog szólni, tizenöt évvel a Skywalker kora után.

Daisy három év után újra a Star Warsban szerepel, Rey visszatér

2023 áprilisában a londoni Star Wars Celebrationön jelentették be a következő három új Star Wars filmet. Az egyik a Skywalker kora folytatása lesz, tizenöt évvel a kilencedik epizód eseményei után. A filmet eredetileg Damon Lindelof és írótársai fejlesztették, amelyben tanácsadóként részt vett a Lucasfilm új vezető kreatív igazgatója, Dave Filoni is. Lindelofék azóta kiszálltak a projektből, a forgatókönyv végleges változatáért az Oscar-díjas Steven Knight felel, a filmet a szintén Oscar-díjas dokufilmes és aktivista Sharmeen Obaid-Chinoy rendezi. A film története még nem ismert, de Rey szerepében mindenképpen visszatér Daisy Ridley.

A harmincegy éves brit színésznő A lápkirály lánya című új filmjét népszerűsíti mostanában, ezzel kapcsolatban adott interjút a Collidernek. Steve Weintraub, a portál főszerkesztője természetesen rákérdezett az új Star Wars filmjére is. Daisy a következőket mesélte a filmről és arról, hogy milyen érzés volt visszatérnie a messzi-messzi galaxisba.

„Megmondom neked, Steve, amikor Park Cityben találkoztunk, még nem kerestek meg. Kérdeztek tőlem valamit, nem tőled, de kérdeztek valamit, amikor ott voltam, és furcsa módon az emberek kérdeztek tőlem dolgokat, én pedig azt mondtam: »Nem, nem csinálok még egyet«. Aztán minden azután történt, hogy visszajöttem. Olyan szép fogadtatás volt. Féltem, mielőtt felmentem a színpadra, mert senki nem tudta, hogy ott leszek. Senki sem tudta, hogy a Celebrationre megyek, kivéve Kathy-t [Kennedy] és néhány embert. Annyira ideges voltam. Ó, Istenem. Olyan csodálatos fogadtatás volt. Nagyon izgatott vagyok. A történet nagyon király. Várom, hogy elolvassam a forgatókönyvet, mert nyilván nincs több friss információm. Nem erre számítottam, de nagyon izgatott vagyok.” – mondta Ridley

Önálló film lesz, nem egy új trilógia nyitócíme

A film történetéről még semmi komolyabb részletet nem árultak el a Lucasfilmtől. Csupán annyit tudunk, hogy mikor játszódik, Y. u. 50-ben járunk majd, ahol Rey egyedül igyekezik majd újjáépíteni a Jedi Rendet. Ezenkívül semmi más karakterről vagy történetről egyelőre nem tudunk, azt sem tudni, hogy a folytatástrilógia többi főszereplője (Finn, Poe) is visszatérnek-e a filmben. Pletykálták, hogy már keresnek egy fekete bőrű színészt vagy színésznőt valamilyen új szerepre, de ez sem hivatalos. Arról azonban már szó esett, hogy ez egy önálló Star Wars film lesz, nem egy új trilógia nyitócíme és nem egy számozott X. epizód. Viszont, ha sikeres lesz, nincs kizárva, hogy kap majd még további folytatást. Daisy nagyon óvatosan, de ezzel kapcsolatban is elárult részleteket.

„Egy film történetét ismerem. Ez nem jelenti azt, hogy csak ennyi, de nekem csak ennyit mondtak. És gondolom, hogy lesz egy következő film is. Úgy értem, ismétlem, nem tudom, a sztrájkok után meg minden, milyen gyorsan fog minden újraindulni. De igen, eddig egy film történetét ismerem, és szerintem az emberek nagyon izgatottak lesznek.” – fogalmazott a Reyt alakító színésznő.

Az idei sztrájkok megbénították a hollywoodi filmipart. A pletykák szerint a Celebration után Knightnak kb. hat hétre lett volna még szüksége, hogy kész forgatókönyvet adjon át a Lucasfilmnek, ám a forgatókönyvírók sztrájkja közbeszólhatott. Mostanra végetértek a sztrájkok és minden bizonnyal gőzerővel dolgoznak az új Star Wars filmeken és sorozatokon. Ha minden igaz, az Új Jedi Rend film scriptje mostanában készülhet el, utána kezdődhet az előzetes gyártás, színészek válogatása, látványtervek készítése. A sztrájk előtt még arról pletykáltak, hogy 2024 tavaszán kezdenék el a film forgatását. Ez elképzelhető, hogy tolódik. Pontos megjelenési dátuma még nem ismert, a Disney legkorábbi premierdátuma a következő Star Wars filmre 2026. május 22-e. Mivel ez a film van jelenleg a legelőrehaladottabb állapotban, így elég valószínű, hogy ezzel tér vissza a mozikba a messzi-messzi galaxis 2026 tavaszán.

About Author

Vélemény, hozzászólás?