[Pletyka] Filmként valósulhat meg a Lando sorozat

Solo Lando Donald Glover

A főszerepet játszó Donald Glover fivére, a film készítésében ugyancsak résztvevő Stephen Glover szólta el magát.

Bár a Star Wars rajongókat jelenleg megörvendezteti az éppen futó Ahsoka sorozat, az utóbbi időben aggasztó híreket hallunk a Lucasfilm, a Disney, s úgy általában Hollywood háza tájáról. A forgatókönyvírók és színészek sztrájkjai, a streaming műfaj veszteségessége és egyebek miatt új irányok látszanak kibontakozni. A sztrájkok komoly visszaesést okoznak a különböző produkciók fejlesztésében, ráadásul a Disney stúdiói korántsem teljesítenek a vártnak megfelelően mostanság, s Bob Iger CEO is belekezdett a költségek lefaragásába, mely szintén érinti a Star Wars és Marvel sorozatokra fordítandó költségvetést. Sőt, most úgy tűnik, ismét fordult a kocka a Disney háza táján s visszatértek a 2015-ös alaphelyzethez, amikor a Lucasfilm kifejezetten mozifilmekben gondolkozott, csak a Disney+ érkezésével sorra sorozatok lettek az eredeti filmes tervekből (Boba Fett könyve, Obi-Wan Kenobi). Legutóbb A Mandalóri negyedik évada kapcsán merült fel állítólag az a gondolat, hogy azt is inkább mozifilmmé alakítanák át, bár most úgy látszik végül elvetették ezt a verziót, s marad a sorozat formátum.

Ám egy másik, egyelőre a fejlesztés korai fázisában járó szériánál úgy tűnik, mégis a mozis irányba mozdultak el, ez pedig nem más, mint a Lando. Ezt a sorozatot még 2020-ban jelentette be Kathleen Kennedy, többek között az Ahsoka szériával egy időben. A Landóról azóta keveset hallunk, állítólag azért, mert a címszereplőt alakító Donald Glover túlságosan elfoglalt. A sorozat írásáért eredetileg Justin Simien (Kísértetkastély, Kedves fehér emberek) felelt, akivel nem haladtak a munkálatok. Júliusban azonban az egyik legaktívabb Star Wars pletykavadásznak számító Jeff Sneider már úgy értesült, miszerint Simientől már korábban – még az írósztrájk előtt – megvált a Lucasfilm és helyette Donald Glovert, illetve fivérét, Stephen Glovert bízták meg a forgatókönyvírással is. 

Stephen és Donald Glover (BBC)

Stephen Glover – aki például az elismert Atlanta sorozaton, de más projekteken is együtt dolgozott testvérével – a  Pablo Torre Finds Out podcastban vett részt, ahol a műsorvezető gratulált Glovernek a Lando sorozat írásának átvételéhez. A forgatókönyvíró eleinte ugyan megpróbált kitérni, de később elismerte, hogy valóban részt vesz a projektben, ráadásul kijelentette, hogy nem is sorozat lesz belőle, hanem egyenesen mozifilm!

„Ó haver, ezt nem kellett volna mondanod. Úgy értem, egész jól tudok úgy tenni, mintha… ez még csak nem is sorozat. Biztos vagyok benne, hogy a kockák amúgyis kitalálják, leolvassák a számról vagy ilyesmi. Az ötlet most az, hogy csináljunk egy mozifilmet, tudod? Kb. ez lenne a dolog, most a sztrájk miatt kb. úgy néz ki, mintha telefonálnánk a sok kitudódó információval.

Ha valóban filmként valósul meg a Lando sorozat, az egyértelmű irányváltás a Lucasfilm háza táján, s a Glover testvérek mozija csatlakozik a megannyi bejelentett, illetve pletykált filmes projekt mellé (a legbiztosabbak – már amennyire a Lucasfilmnél manapság egy mozifilm biztos lehet – mindenesetre Filoni Új Köztársaság filmje, az Új Jedi Renddel kapcsolatos mozi és James Mangold Jedik hajnala története). Ebben a formában akár abban is reménykedhetünk, hogy a Lando mozi legalább valamilyen formában folytatja majd a Solo: Egy Star Wars-történet eseményeit is.

Lando

About Author

Vélemény, hozzászólás?