[Hivatalos] Qi’ra szerepel a Star Wars Outlaws játékban, de nem Emilia Clarke alakításában

A Ubisoft tisztázta a kiszivárgott hírt és a rajongók között felmerült kérdéseket.

Qi'ra Solo

Forrás: StarWars.com

Április 9-én jelent meg a Star Wars Outlaws videójáték új sztori előzetese, s egyúttal a megjelenési dátumot is leleplezték. Az előzetesben bepillantást nyerhettünk a játékban szereplő bűnszervezetekbe, ezek név szerint a Pyke Szindikátus, a Hutt Kartell, az Ashiga Klán, a Zerek Besh család és a Vörös Hajnal. Utóbbit a kánonban ekkoriban a Solo: Egy Star Wars-történetből ismert Qi’ra irányította, akinek történetét képregényekből, a Charles Soule féle „Qi’ra trilógiából” (Fejvadászok háborúja, A vörös uralom és a Hidden Empire) ismerhettük meg. De úgy tűnik, hogy a játékban nem Emilia Clarke alakítja majd.

A játék ugyanabban az időszakban játszódik, mint a Qi’ra-trilógia képregényei, tehát A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér közötti egy évben. Qi’ra felbukkanása így teljesen logikus és megalapozott, a Star Wars Outlaws története mindenképpen utalni fog a képregényekre is, netán felvezeti azokat majd.
Az előzetesben csak említették a Vörös Hajnalt, illetve egy fiatal nőt is láthattunk csuklyás köpeny alatt, amely sejtette, hogy talán Qi’ráról lehet szó, de ezt nem erősítették meg, nem is nevezték nevén, ráadásul az arca sem kifejezetten hasonlított a színésznőre, Emilia Clarke-ra.

Az előzetessel egy időben a Game Informer azonban exkluzív számában lehozta és egy képpel is alátámasztotta a hírt, hogy bizony Qi’ra is szerepelni fog a játékban.

„Jabba, a Hutt Kartell vezetője a legfelismerhetőbb alvilági főnök, akivel Kay keresztezi az útját, de a Vörös Hajnal is Qi’ra Úrnőjével (akit sokan Emilia Clarke alakításából ismernek a Solo: Egy Star Wars-történetből), az Ashiga Klán (egy új, törvényen kívüliek számára létrehozott szindikátus) Ashiga királynőjével és a Pyke Szindikátus Gorakjával is meg kell küzdenie” – írta a Game Informer.

Qi'ra Star Wars Outlaws
Forrás: Game Informer

A Game Informer által közzétett exkluzív kép alapján már sokkal felismerhetőbbek Emilia Clarke vonásai a játékban. Azonban a rajongókat ez nem győzte meg és a Game Informer sem tudta megerősíteni, hogy a játékban Clarke alakítja ismét a karaktert a Solo után vagy valaki más lesz az.

Végül a játékot fejlesztő és kiadó Ubisoft szóvivője öntött tiszta vizet a pohárba április 10-én, hogy a játékban valóban Qi’ra szerepel majd, de nem Emilia Clarke alakításában.

„A játékosok Kay Vessként találkoznak majd Qi’ra Úrnővel az utazásuk során, és a csapat szorosan együttműködött a Lucasfilm Games-szel, hogy a szinkronhangok, akikkel dolgoztunk, megtestesítsék Qi’ra energiáját. A szereplőgárdáról később többet fogunk megosztani, de azt már most megerősíthetjük, hogy nem Emilia Clarke hangját hallhatjuk” – erősítette meg a Ubisoft.

Az, hogy nem Emilia Clarke tér vissza a szerepben még nem ad okot az aggodalomra. A videójátékok szinkronmunkái nagyjából megegyeznek az animációs filmek és sorozatok szinkronjaival. Gondoljunk csak A klónok háborújára, ahol ugyancsak nem a filmekből ismert Ewan McGregor, Hayden Christensen vagy Natalie Portman adta a hangját Obi-Wan, Anakin és Padmé karaktereinek. Azonban az őket helyettesítő szinkronszínészek páratlan munkát végeztek az animációs sorozatban és a későbbi Star Wars művekben is. A Star Wars Outlaws esetében nagyszerű dolog, hogy Qi’ra visszatér, még ha Clarke hangját nélkülözve is. A Solo: Egy Star Wars-történet sajnálatos bukása után nem kaptunk folytatásokat, holott az antológiafilm számos nagyon érdekes történetet és karaktert vezetett fel. Ezeket azóta főként képregények füzetein próbálták tovább mesélni, ám egy videójáték remek platform lehet arra, hogy ehhez hasonló karakterek nagyobb figyelmet kapjanak a jövőben.

A Star Wars Outlaws augusztus 30-án jelenik meg PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re. A szoftver már előrendelhető a platformokon.

Qi'ra Solo
Forrás: StarWars.com

About Author

Vélemény, hozzászólás?