Megerősítették A Mandalóri és Grogu film megjelenési dátumát

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója beszélt a következő Star Wars-filmről és sorozatokról.

Mando Grogu

Forrás: StarWars.com

Február 7-én tartották a Disney befektetőinek szóló konferenciát. A prezentáción Bob Iger, a vállalat vezérigazgatója ismertette a 2023-as pénzügyi év eredményeit. A tavalyi évi bevételek és veszteségek mellett szóba kerültek a jövőbeli tervek a Star Warsra vonatkozóan. Iger megerősítette, hogy A Mandalóri és Grogu című film 2026-ban érkezik a mozikba.

Az új filmet még januárban jelentette be a Lucasfilm, amely a nagy sikerű sorozat folytatása lesz a nagyvásznon. A filmet a széria alkotója, Jon Favreau írja és rendezi, s produceri feladatokat lát el Dave Filoni, a Lucasfilm kreatív igazgatója és Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke. A film premierdátumát akkor még nem erősítették meg, csak azt, hogy jelenleg ez a film élvez elsőbbséget a korábban bejelentett mozifilmekkel szemben.

Iger azonban nem mondta ki a pontos dátumot hónap és nappal, csak az évet erősítette meg. A prezentáción a pontos premierdátumok 2025 decemberéig láthatók csak. A Disney korábban már megerősítette, hogy a következő Star Wars-filmek megjelenési dátuma 2026. május 22., 2026. december 18. és 2027. december 17.-e. Amennyiben nem módosul a naptárjuk, úgy A Mandalóri és Grogu 2026. májusában érkezhet a mozikba. A korábbi pletykák és teóriák alapján, ezt követné a cím nélküli Új Jedi Rend film (Rey-film), utána pedig a Jedik hajnala és Filoni cím nélküli Új Köztársaság vs. Birodalmi Maradványok filmje. Azonban érdemes fenntartásokkal kezelni ezeket a dátumokat is, amíg hivatalosan megerősítik, hogy melyik film pontosan mikor érkezik a mozikba.

A konferencián szóba került természetesen a Disney+ is. Iger prezentálta a streaming időbeosztását is. Ahogy azt eddig is tudtuk a Rossz Osztag harmadik évada indul február 21-én és valamikor még idén várhatóak a The Acolyte és a Skeleton Crew élőszereplős sorozatok a streamingen. A Disney+ naptára csupán április végéig van beidőzítve, így az utóbbi két Star Wars-sorozat várhatóan májustól érkezhet. A korábbi pletykák szerint a The Acolyte jöhet korábban, míg a Skeleton Crew talán a karácsonyi időszakban, de ez még nem hivatalos. Érdekes, hogy a prezentáción nem említették a Jedihistóriák második évadát, holott korábban megerősítették, hogy az is 2024-ben jön.

Mandalorian and Grogu film
Forrás: StarWars.com

About Author

Vélemény, hozzászólás?