[Pletyka] Nyáron érkezhet a The Acolyte sorozat

2024 nyarán jöhet A Köztársaság Fénykora időszakához kapcsolódó Star Wars-sorozat.

The Acolyte

Forrás: Variety

A legújabb pletykák szerint a nyár folyamán jöhet a Disney+ kínálatában a várva várt új élőszereplős sorozat, a The Acolyte.

Nyáron jön az új élőszereplős Star Wars-sorozat

Kezd körvonalazódni az idei Star Wars felhozatal a Disney+-on. Február 10-én szivárogtatta ki a hírt a Collider exkluzív cikkében, hogy a The Acolyte széria valamikor 2024 nyarán indulhat a streamingen. A sorozatot még 2020-ban jelentette be a Lucasfilm, amelyet Leslye Headland (Szingli és piás, Végtelen matrjoska) fejlesztett a streamingre. Az új élőszereplős széria A Köztársaság Fénykora végnapjaiban játszódik majd, száz évvel a Baljós árnyak előtt. A nyolc részesre tervezett szériát (első évadot) már tavaly leforgatták és a londoni Star Wars Celebrationön levetítettek belőle egy ízelítőt is, de ezt nyilvánosan azóta sem láthattuk. A Disney hivatalosan csak annyit erősített meg, hogy 2024-ben érkezik a széria a streamingre.

A Collider értesülései szerint a sorozat nyári debütálása a reális, mivel a Rossz Osztag harmadik évada február 21-én indul és május elejéig tart. A Disney legutóbbi pénzügyi jelentésében is csak áprilisig volt részletezve az idei naptáruk, így a többi 2024-es Star Wars-sorozat, mint a The Acolyte, a Skeleton Crew és a Jedihistóriák második évada az év további részében várhatók. A korábbi pletykák szerint a Skeleton Crew az év végén, karácsonyi időszakban jöhet, így a The Acolyte nyárra várható. Azt azonban nem részletezték a pletykák, hogy a sorozat júniusban vagy augusztus végén jönne, ahogy tavaly az Ahsoka első évada.

The Acolyte
The Acolyte panelje a 2023-as Star Wars Celebrationön (Forrás: This Week Media)

Sötétben rejtőzködő sithek és romlásnak induló jedik

A The Acolyte történetéről viszonylag keveset tudunk még. Hivatalosan a szinopszis úgy szól, hogy a sorozat egy misztikus-thriller lesz, amely A Köztársaság Fénykora végnapjaiban játszódik. Egy padawan felkeresi volt mesterét, hogy titokzatos és baljós ügyeket nyomozzanak ki. Már kiderült, hogy a sorozat arról is szólhat, hogy a sith-ek hogyan szivárogtak be a Köztársaságba és a Jedi Rendbe is. A showrunner Leslye Headland azt is elmondta, hogy a sorozat kritikus szemmel áll majd a jedikhez. A széria azt is bemutatja, hogy a dicső és emberközeli Köztársaság Fénykora jedijei hogyan indultak meg a romlás útján, amely a klónháborúhoz és a 66-os parancshoz vezetett. A The Acolyte tehát elkezdi felvezetni majd az előzményfilmeket is. A széria lazán kapcsolódik majd az eddig megjelent A Köztársaság Fénykora könyvei és képregényeihez, hiszen időben a fázisok után, az éra végnapjaiban játszódik majd.

A Lucasfilm hivatalosan bejelentette már a sorozat színészeit. A főszerepet Amandla Stenberg alakítja, de mellette olyanok is felbukkanak majd, mint a Mátrix-filmek sztárja, Carrie-Anne Moss, Dafne Keen (Logan – Farkas), Lee Jung-jae (Nyerd meg az életed! – Squid Game), Jodie Turner-Smith (Bűntudat nélkül), Manny Jacinto (Top Gun: Maverick), Rebecca Henderson (Inventing Anna), Charlie Barnett (Végtelen matrjoska) és Dean-Charles Chapman (1917). Többségük karaktere egyelőre még titkos, azonban annyit már tudunk, hogy Joonas Suotamo, aki Csubakkát alakította zárótrilógiában és a Solo: Egy Star Wars-történetben, itt egy Kelnacca nevű vuki jedit játszik. Ahogy azt is megerősítették, Rebecca Henderson a miriali Vernestra Rwoh jedit jeleníti majd meg, akinek jóval fiatalabb énjét A Köztársaság Fénykora könyveiből és képregényeiből ismerhetjük.

A The Acolyte egy izgalmas és újszerű Star Wars-sorozat lesz, egy olyan érában, amelyet élőszereplősen eddig még nem láthattunk, csak könyvek lapjain, vagy a Fiatal Jedik kalandjai animációs gyereksorozatban. Reméljük a Disney és a Lucasfilm, hamarosan többet is közölnek hivatalosan a szériáról, akár egy előzetes formájában.

The Acolyte BTS
Amandla Stenberg, Lee Jung-jae és Leslye Headland a sorozat forgatásán (Forrás: StarWars.com)

About Author

Vélemény, hozzászólás?