Diana Lee Inosanto: A Tales of the Empire az animáció következő szintje

Morgan Elsbeth éjnővért alakító színésznő beszélt az új animációs Star Wars sorozatról.

Morgan Tales of the Empire

Forrás: StarWars.com

Május 4-én érkezik a Tales of the Empire antológiasorozat a Disney+-ra. A Jedihistóriák szellemi örökösének számító új széria elődjéhez hasonlóan hat részes lesz, ám a jedik helyett ezúttal birodalmiakról szól, azon belül is a jediből lett inkvizítor Barriss Offee és a dathomiri éjnővér Morgan Elsbeth történetét mesélik el. A Mandóverzumban Elsbethet alakító Diana Lee Inosanto ismét visszatér a karakteréhez, ezúttal szinkron formájában. Ennek apropóján mesélt a színésznő a sorozatról a Calgary Expón.

Éjnővérből lett birodalmi

Elsbeth karakterét A Mandalóri második évadában mutatták be, amikor Ahsoka Tano is felbukkant élőszereplős formában. Az Új Köztársaság idején Elsbeth a Birodalmi Maradványok és kifejezetten Thrawn főadmirális hű szolgájaként tevékenykedett. Az Ahsoka sorozatból pedig kiderült, hogy a dathomiri éjnővér kulcsfontosságú szerepet játszott Thrawn felkutatásában és visszajuttatásában a másik galaxisból. Ugyan Morgan meghalt az Ahsoka sorozat fináléjában, így abban az időben története véget ért. Azonban a karakter korai életéről szinte semmit sem tudunk. Hogyan menekült meg a dathomiri mészárlásból és Grievous tábornok karmaiból? Miért néz ki olyan másként a többi éjnővérhez képest? És hogyan vált birodalmivá, Thrawn egyik hű követőjeként?

Thrawn Tales of the Empire
Forrás: StarWars.com

Dave Filoni láthatóan tervez még a karakterrel, amelyre a Tales of the Empire egy remek lehetőség. Diana Lee Inosanto már az élőszereplős sorozatoknál kifejezte mekkora megtiszteltetés számára, hogy a messzi-messzi galaxisban alkothat. A színésznő ráadásul igencsak jártas a távol-keleti harcművészetekben, nem mellesleg a legendás Bruce Lee keresztlánya. Április 25. és 28. között tartották Kanadában az idei Calgary Expót, amelyen a rajongóknak és a sajtónak is lehetősége volt faggatni a színésznőt. A Collider jóvoltából pedig most mi is megtudhattuk, miket mondott Inosanto az új antológiasorozatról.

„Az én tapasztalataim egyedülállóak, mivel ez egy új karakter, aki élőszereplős formában indult, így sok szempontból úgy éreztem, hogy ez a karakter talán még mindig fejlődik. A dolgok egy kicsit olyanok voltak, mintha a kanálból adagolták volna. Dave pontosan tudja, mit csinál. Lehet, hogy még mindig vizsgálja az ötleteket. Alig várom a Tales of the Empire-t, mert az ő ujjlenyomata van rajta. Morgan Elsbeth háttértörténetét fejtjük ki, többet fogsz látni a történelemből, ahogy Dave is akarta volna, hogy jobban megismerjük a karaktert. És ennek akkor lesz értelme, amikor hozzákapcsolódik A Mandalórihoz és Ahsokához. Ez Dave Filoni zsenialitása. Ő ilyen szempontból zseniális.” – mondta Inosanto.

Ám Diana Lee Inosanto nem csak a Lucasfilm kalapos vezető kreatív igazgatójáról mondott elismerő szavakat. Ugyancsak méltatta a Lucasfilm Animation csapatát, akik nélkül nem készülhetnének el az animációs sorozatok.

„Megtisztelve érzem magam és hálás vagyok, hogy továbbra is megosztják Morgan Elsbeth történetét. [A Tales of the Empire] sok mindent elmesél majd arról, hogy mi minden történik. Azt hiszem ti mindannyian nagyon meglepődnétek és nagyon elégedettek lennétek a Tales of the Empire-rel. Ez az animáció következő szintje. El voltam ámulva, és meg kell dicsérnem a Lucasfilm animációs csapatát. Néhány hete találkoztam velük, és lenyűgözött, ahogy a harcművészeti jeleneteket csinálták. Elképesztő munkát végeztek.” – mondta a színésznő.

Morgan Tales of the Empire
Forrás: StarWars.com

Áruló jediből lett inkvizítor

Barriss Tales of the Empire
Forrás: StarWars.com

Morgan Elsbeth mellett egy másik érdekes karakter is kap három epizódot a Tales of the Empire-ben. A miriali jedi padavan, Barriss Offee ismerős lehet az előzménytrilógia és A klónok háborúja rajongóinak. Barriss volt az, aki elárulta és bűnbakot csinált Ahsoka Tanóból A klónok háborúja ötödik évadának végén. Barrisst végül Anakin lebuktatta, de addigra Ahsokát kicsapták a Rendből, és a togruta lány emiatt örökre elhagyta a jediket. Barrissről csak annyit tudtunk, hogy elítélték és köztársasági börtönbe vetették, további sorsa ismeretlen volt. Egészen mostanáig.

A Tales of the Empire viszont A klónok háborúja után veszi fel fonalat, amiből kiderül, hogy Barriss csatlakozott az inkvizítorokhoz. A három epizód pedig végigvezet majd azon, hogyan képezték ki a volt jedit inkvizítorrá, hogyan vált egyre inkább a Sötét oldal szolgájává. Ráadásul egy sorsdöntő találkozást is belengettek Vader és Barriss között, amely a két karakter közös múltjára való tekintettel rendkívül izgalmas lesz. Éppen ezért a Tales of the Empire sokkal sötétebb tónusú széria lesz, mint a Jedihistóriák. Az Ahsoka és Dooku gróf életéből mutatott rövid eseményekből ugyan utóbbi végül egy jedi bukásával zárult, de az a széria alapvetően más hangvételt képviselt. Ezzel szemben Morgan és Barriss története sötétebb, baljósabb és egyáltalán nem biztos, hogy vidám kimenetelű. Már nem kell sokat aludnunk ahhoz, hogy kiderüljön.

Barriss Tales of the Empire
Forrás: StarWars.com

About Author