Júniusban érkezik a Star Wars: Hunters mobiljáték

A várva várt multiplayer játék végre megjelenik mobiltelefonokra és Nintendo Switch konzolra.

Star Wars Hunters

Forrás: StarWars.com

Derült égből villámcsapásként jött a bejelentés, hogy a régóta várt Star Wars: Hunters végre idén június 4-én megjelenik. A játékot még 2021-ben jelentették be hivatalosan Android, iOS mobilokra és Nintendo Switch kézikonzolra. A multiplayer arénaharcokról szóló mobiljátékon a Zynga és a NaturalMotion csapata dolgozott. A játék 2021-ben kapott egy limitált megjelenést mobilokon néhány országban. Az elmúlt három évben folyamatosan fejlesztették, bővítették a szoftvert és egyre több országban elérhetővé vált, de a hivatalos megjelenést csak tologatták. Úgy tűnik végre elkészült és már idén belevethetjük magunkat az arénaharcokba.

A hivatalos bejelentés mellé egy látványos, filmszerű CGI előzetest is kapott a Star Wars: Hunters, amely felvezeti a játék választható karaktereit. A játék egy 4 vs 4 fős multiplayer mobilos címnek készült, amelyben gladiátorokat irányítva harcolhatunk arénákban. Időben a Mandóverzum idején játszódik, tehát a yavini csata után kb. 9 évvel, de pontosan még nem tudjuk. Mivel egy elsősorban multiplayer játékról van szó, nagy történetre ne számítsunk.

A Star Wars: Hunters összesen tizenhárom választható arénaharcost vonultat fel. Rendkívül változatos és kreatív szereplőkről van szó. Van itt vuki, egy jawa páros, trandoshai, rodiai, ugnaught egy droidekán, mon cala, mandalóri harcos, egy sötét oldali karakter, de még egy jedi droid is. Mindegyik harcos más-más tulajdonságokkal, képességekkel rendelkezik, így fontos, hogy a csatákban kiket válogatunk be a csapatba. A Zynga művészeti rendezője, Dominic Estephane a következőket mondta a játék karaktereiről.

„A csapat egyik alappillére a bohó tisztelet volt. Tehát ezt szétbontottuk. Ez a Star Wars-univerzum és a történet iránti tiszteletet jelentette, miközben a karaktertervezésünkhöz egy réteg könnyedséget is hozzáadtunk. Ha ezt összefoglaltuk, feltettük magunknak a kérdést: »Mi a Hunter rétege, amikor a karaktereinkről van szó?«. Tudtuk, hogy ikonikus Star Wars archetípusokra van szükségünk, de egy kis csavarral. Így van J-3DI, ő egy droid, akit úgy programoztak, hogy azt higgye, ő egy igazi jedi. És van két jawa egy kabátban – talán van egy magassági követelmény az arénában, ezért állnak egymáson egy kabátban. És van egy ugnaught-pilótás droideka, Slingshot, amit a Star Wars-univerzumban nem látni. Szorosan együttműködtünk partnereinkkel a Lucasfilm Gamesnél, és lehetővé tették számunkra, hogy jól érezzük magunkat, megmutassuk a kreativitásunkat, miközben elkészítettük ezeket a csodálatos új vadászokat, és alig várjuk, hogy a játékosok kezükbe vehessék a játékot.” – mondta a művészeti rendező.

Star Wars Hunters
Forrás: StarWars.com

A játék helyszíne a Külső Peremvidék egyik félreeső világa, a Vespaara, ahol a szerencsét próbáló gladiátorok ilyen arénaharcokban mérhetik össze képességeiket. Eközben a látogatók látványos és vérre menő harcokkal szórakoztatják magukat. Az arénák felépítése megidézi a Skywalker saga ikonikus helyszíneit, így van amelyik a Mos Espa fogatversenyére, a hoth-i csatára, a Halálcsillagra vagy az Endor erdős holdjára emlékeztet majd. A játékban négy különböző multiplayer mód közül választhatunk majd. Az előregisztráció már él a platformokon, tehát a Google Play, az App Store és a Nintendo áruházaiban. A Star Wars: Hunters június 4-én jelenik meg mindhárom platformon.

Star Wars Hunters
Forrás: StarWars.com

About Author