Májusban jön Barriss Offee és Morgan Elsbeth animációs sorozata!

Tales of the Empire címen jön az új antológiaszéria.

Tales of the Empire

Szinte a semmiből érkezett a Lucasfilm legfrissebb bejelentése: május 4-én, a Star Wars napon érkezik a következő animációs sorozat, mely a Tales of the Empire címet kapta. A Lucasfilm egy látványos előzetest is megosztott az új szériához!

Még a 2023-mas londoni Star Wars Celebration keretében beszélt arról Dave Filoni, hogy újabb évaddal bővül a Jedihistóriák (Tales of the Jedi) animációs antológiasorozat. A széria egy rövid, hat részes kaland volt, melyben két különös útra tévedt jedi, Dooku gróf és Ahsoka Tano történetéből élhettünk át újabb meséket. Filoni ekkor azonban semmi többet nem árult el a folytatásról, ám 2024 januárjában a Star Wars Sessions podcast révén felröppent az a pletyka, hogy nem egyszerűen egy második évadot kapunk, hanem új irányokba is elterelik a mesék fókuszát. Akkor fejvadászokkal vagy sith-ekkel kapcsolatos történeteket tippeltek, s nos, olyan nagyot nem tévedtek, a Lucasfilm ugyanis felfedte, hogy az új széria a Tales of the Empire nevet viseli, és két birodalmi szolgálatba szegődött, általunk már más tartalmakból jól ismert hölgy, Morgan Elsbeth és Barriss Offee történetét szövi tovább. Elmeséli, hogy miként találkoztak a Galaktikus Birodalommal sorsfordító traumáik után. A Jedihistóriákhoz hasonló tehát a képlet, két karakter sorsáról kapunk három-három epizódot, jobban megismerve múltjukat, illetve jövőjüket. A Lucasfilm ráadásul egy látványos és izgalmas előzetest is közzétett:

Az előzetes elsősorban a két főhősre fókuszál: hogyan és milyen indíttatásból állt Morgan birodalmi szolgálatba, miután kiirtották népét, a dathomiri éjnővéreket, illetve hogy miként válik a Jedi Rendet és Ahsokát eláruló, börtönben sínylődő Barriss Offee-ból birodalmi inkvizítor. Míg előbbi történet friss kérdéseket válaszolhat meg és az Ahsoka sorozat hátterét bővíti ki, addig Barriss sztorija már régóta piszkálja A klónok háborúja rajongóinak kíváncsiságát. Barriss több ízben előkerült egy-egy új tartalom kapcsán, sokan őt várták a Lázadók Hetedik Nővére kapcsán, ahogy nemrég a titokzatos Marrok esetében is az egyik népszerű teória is Barrisshoz kötődött. Úgy tűnik e teóriák annyiban bejöttek, hogy – legalábbis egy darabig – Barriss útja is a Birodalmi Inkvizítorok közé vezetett.

A két főszereplőt jól ismert megformálóik keltik ezúttal is életre, Morgan Elsbethet A Mandalóri és az Ahsoka után ezúttal is Diana Lee Inosanto alakítja, míg Barriss hangjaként visszatér Meredith Salenger A klónok háborújából. A két főhősnő mellé azonban birodalmi (és szeparatista) sztárparádét is kapunk! Morgan Elsbeth története elválaszthatatlan Thrawn főadmirálistól, akihez halálig hűséges volt. Most ennek a kapcsolatnak a kezdeteit is megismerhetjük, és igen, újabb Thrawn-epizód érkezik a tévéképernyőre, az ekkor még ifjabb chiss géniuszt ezúttal is Lars Mikkelsen szólaltatja meg. Morgan történetében mindazonáltal újra átélhetjük a dathomiri tragédiát is, úgyhogy újabb Grievous-epizód is érkezik, természetesen ezúttal is Matthew Wooddal a fedélzeten. Barriss történetében az inkvizítorok kapnak kulcsszerepet, visszatér az „animációs főinkvizítor”, akit ezúttal is Jason Isaacs hangján hallhatunk. Mindazonáltal az Obi-Wan Kenobi sorozatban elsősorban háttérkarakterként megjelenő Negyedik Nővér is több játékidőt kap, az őt alakító Rya Kihlstedt is visszatér. Ráadásul a Jedihistóriák titokzatos inkvizítorát is újra láthatjuk. S természeten Darth Vadert sem nélkülözheti egy Birodalomra fókuszáló széria.

A széria május 4-én érkezik a Disney+ felületére, vezető rendezője maga Dave Filoni, míg a produceri munkákban Athena Portillo, Carrie Beck, Josh Rimes és Alex Spotswood működik közre. Ráadásul egy szuper plakát is érkezett hozzá!

A plakát és a nyitókép forrása: StarWars.com

About Author

Vélemény, hozzászólás?