Új eszközre érkezik a Star Wars: Galaxy of Heroes játék

A mobilos Star Wars szerepjáték hamarosan PC-n is elérhető lesz.

Star Wars Galaxy of Heroes

Forrás: Electronic Arts

Április 3-án hozta le a hírt a Game Informer exkluzív cikkében, hogy a nagy sikerű mobilos Star Wars: Galaxy of Heroes játék hamarosan Windows PC-n is elérhető lesz.

Az Electronic Arts még 2015-ben adta ki Android és iOS eszközökre a Star Wars: Galaxy of Heroes című mobiljátékot. Az ingyenes, körökre osztott stratégiai harcokkal és gyűjthető kártyákkal operáló Star Wars szerepjáték nagy siker volt a mobileszközökön. A Capital Games csapata az elmúlt évtizedben folyamatosan támogatta a szoftvert. Megannyi új tartalom, játékmód és számtalan karakter került bele a játékba. A kánon új filmjei és aktuális sorozatai mellett a Legendákból is számos karakter játszható lett. A játékban ötfős csapatokban harcolhatunk a gép vagy egy másik játékos ellen és folyamatosan kapunk új eseményeket, akciókat.

A Game Informer szerzője beszélt a fejlesztőkkel, akik elmondták, hogy a mobiljáték hamarosan PC-n is megjelenik. A mobilokra fejlesztett szerény grafikájú játékot azonban jelentősen felfejlesztik, hogy kihasználják a számítógépek kapacitását.

„Sikerült megdupláznunk a képkockasebességet 60 fps-re, hozzáadtuk az anti-aliasinget, és magasabb felbontási beállításokat vezettünk be, hogy a játékosok kihasználhassák a csúcskategóriás PC-k teljesítményét” – mondta a Capital Games fejlesztője.

Star Wars Galaxy of Heroes Revan
Forrás: Electornic Arts

Új funkciók PC-n

A játékosok már korábban emulátorok segítségével megoldották, hogy a játék fusson PC-ken. Az EA azonban ezzel a lépéssel egy hivatalos számítógépes támogatást ad a rajongóknak. A feljavított grafika mellett kevésbé jó hír, hogy egyelőre csak egér és billentyűzet támogatást kap a játék PC-n, gamepadot, kontrollert még nem. Akik régóta játszottak a Galaxy of Heroes játékkal mobilon azoknak elérhető lesz felhő alapú cross-platform támogatás, azaz a mentéseiket gond nélkül átvihetik PC-re az EA fiók segítségével. A szoftver újabb frissítései pedig egyszerre jelennek majd meg mobilokra és PC-re is, ahogy a fejlesztők is megerősítették.

A PC-s változat béta tesztje a tervek szerint májusban indul. Egyelőre csak a mostani mobilos játékosok nevezhetnek be a béta tesztre. A széles közönségnek valamikor később jelenik meg PC-n, pontos dátumunk még nincs. A béta teszthez nem kell mást tenni, mint ellátogatni a játék hivatalos oldalára és ott regisztrálni az EA fiók segítségével. A játékot az EA App-on keresztül lehet majd telepíteni és futtatni. A Star Wars: Galaxy of Heroes jelenleg az egyetlen támogatott és folyamatosan bővülő mobilos játék a messzi-messzi galaxisban, amelyet hamarosan a PC-s közönség is kipróbálhat.

Star Wars Galaxy of Heroes combat
Forrás: Electronic Arts

About Author

Vélemény, hozzászólás?