[Pletyka] Mandalóri játékon dolgozhat az EA Respawn

A Jedi: Survivor fejlesztőjének új játéka egy belső nézetes lövölde lehet mandalóri fejvadászokkal.

Din Djarin Boba Fett Mandalorian

Forrás: StarWars.com

A pletykák szerint a Repawn Entertainment egy új belső nézetes lövöldözős mandalóri Star Wars-játékot fejleszt.

Február 16-án szivárogtatta ki a hírt Tom Henderson, a megbízható iparági bennfentes és az Insider Gaming főszerkesztője, hogy a Respawn Entertainment egy új, mandalóriakról szóló belső nézetes lövöldözős (first-person shooter) akciójátékon dolgozik. Henderson forrásai szerint a játék története egy egyelőre ismeretlen mandalóri fejvadászról szól majd, aki a Galaktikus Birodalom idején végez különböző megbízatásokat. A pletyka nem szólt arról, hogy kiről lehet szó, talán Boba Fett, netán a fiatal Din Djarin, vagy akár egy új karakter is szóba jöhet.

A játékban állítólag nagyon fontos lesz a mandalóriak jetpackje, amellyel könnyedén lehet majd vízszintesen száguldozni, függőlegesen ugrani és csúszkálni is. Utóbbi erősen idézi a Respawn nagyon népszerű battle royale játékát, az Apex Legendset. A források szerint a játék tempója gyors és pörgős lesz. A játék ilyen módon jutalmaz majd, például a játékos egészsége főként az egymást követő gyilkosságok alapján regenerálódik majd. Természetesen a játék kihasználja majd a mandalóri harcosok fegyvereinek széles palettáját a csuklórakétáktól kezdve a kivethető kábelekig és a beszkár páncélig. A játék lineáris pályákat kap majd, nem egy nyitott világú kaland lesz, mint az idén érkező Star Wars Outlaws.

A fejlesztés állítólag még korai fázisban van, legalább egy-két év mire elkészülnek vele. Egyelőre nem világos, hogy ez egy- vagy többjátékos kaland lesz-e. Még 2022 januárjában jelentette be az Electronic Arts, hogy a Respawn Entertainment három új Star Wars-játékon dolgozik. Egyik a tavaly megjelent Jedi: Survivor, a másik egy új RTS, amelyet a Bit Reactor csapatával fejlesztenek közösen, a harmadik pedig egy új, cím nélküli FPS. A titokzatos új Star Wars FPS rendezője Peter Hirschmann, aki korábban olyan játékokon ügyködött, mint a Medal of Honor, vagy a Battlefront a LucasArtsnál. A közzétett álláshirdetések szerint a játékot Unreal Engine 5-re fejlesztik és a Dark Forces játékokból is inspirálódnak. Nem tudjuk egyelőre, hogy a mandalóri FPS azonos-e a korábban bejelentett játékkal, vagy két külön projektről lehet szó.

Az Insider Gaming pletykája alapján sokkal inkább a Republic Commando és a Bounty Hunter című játékokra hasonlíthat ez az új cím. Míg utóbbi Jango Fett kalandjairól szólt, addig előbbiben klónkommandósokat irányítottunk, de nagyon hangsúlyos volt benne a mandalóri kultúra, amely újabban A Mandalóri és a Boba Fett könyve sorozatokban bontakozott ki. Adja magát, hogy a következő Star Wars FPS főszereplője egy mandalóri fejvadász legyen.

Azonban a fentieket sem az Electronic Arts, sem a Lucasfilm nem erősítették meg, így kezeljük őket pletykaként, nagy fenntartásokkal.

Jango Fett
Forrás: StarWars.com

About Author

Vélemény, hozzászólás?