Felújított változatot kap az eredeti Dark Forces játék

Dark Forces Remastered

A LucasArts első Star Wars lövöldéje egy komolyabb ráncfelvarrást kap mai videójáték rendszerekre.

Augusztus 23-án jelentették be a Gamescom keretein belül, hogy az első Dark Forces játék egy felújított, remastered változatot kap. A Dark Forces huszonnyolc éve jelent meg a LucasArtsnál. A Doom alapjain ez volt az első 3D-s belső nézetes Star Wars lövölde (FPS), amely nagy siker volt akkoriban. A Dark Forces később önálló széria lett és Jedi Knight címen folytatódott, összesen öt részt élt meg.

A Dark Forces története már a Legendákba tartozik. A főszereplő lázadó, Kyle Katarn kalandjait mutatta be, hogyan lopja el az első Halálcsillag terveit az Egy új remény előtt. Ezt a történetet a kánonban már a Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet mesélte el.

Dark Forces Remastered

A remastered változaton a Nightdive Studios csapata dolgozik, akik korábban olyan klasszikus FPS-ket újítottak fel, mint a System Shock és a Quake 2. A játékot korábban játszhatóvá tették PC-n, de komolyabb ráncfelvarrást nem kapott. A Nightdive csapata a saját belső fejlesztésű Kex Engine nevű motorjára alkotja újra a szoftvert. Feljavítják a grafikai részletességet, a felbontást 4K, 120 fps-ig emelik, az átvezetőket is szebbé teszik. Modernizálják az irányítást, hogy PC-n és konzolokon is könnyebben lehessen vele játszani. Trófeák és elérhető eredmények is lesznek. Akik emlékeznek rá, vagy nemrég végigvitték, mint társ-főszerkesztőnk, Kelemen Richárd „Rixon”, azok tudják, hogy a Dark Forces egy igen nehéz játék, mai szemmel kifejezetten kihívás vele játszani.

Dark Forces Remastered Vader

Larry Kuperman, a Nightdive gazdasági igazgatója a következőket mondta a játékról az amerikai IGN-nek.

„Mi tényleg megpróbáljuk visszaadni azt az érzést, amit akkor éreztél, amikor az eredetivel játszottál.” – mondta Kuperman. „Ez a küldetésünk.” Hozzátette: „A mantránk mindig a megőrzésről szól. És a dolgokat nem lehet úgy megőrizni, hogy megváltoztatjuk őket.”

Kuperman azt is elmondta, hogy a Dark Forces Remaster nem lesz túlárazva, nagyjából 20-30 dollárba fog kerülni. Egy rövid videót is megosztottak, amelyen látható, hogyan is fog kinézni a felújított játék. Megjelenési dátuma még nincsen, de hamarosan bejelentik. A játék PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re és Nintendo Switchre is érkezik.

A Jedi: Survivorért felelős Respawn Entertainment is dolgozik valamilyen új Star Wars FPS-en, amely a pletykák szerint szintén a Dark Forcesból inspirálódik.

Dark Forces Kyle Katarn Mon Mothma

About Author

Vélemény, hozzászólás?