Végre Darth Jar Jar is debütál a képernyőkön – érkezik a LEGO Star Wars: Rebuild the Galaxy

Az új animációs különkiadás megvalósítja a rajongók egyik legelborultabb ötletét.

Forrás: StarWars.com

Idén 25 éves a Lego Star Wars, a kollaborációt pedig egész évben különböző tartalmakkal ünnepli a két fél. Számtalan új építenivaló, különleges minifigurák, de még Fortnite különlegességek is érkeznek, most pedig végre felfedték, milyen újdonsággal készültek animációs fronton.

A Lego Star Wars: Rebuild the Galaxy egy négy részből álló minisorozat lesz, mely a Star Wars Lego-univerzumát bővíti. Az utóbbi években újfent rendszeresebbé váltak az ilyen szórakoztató tartalmak, volt nyári, halloweeni és karácsonyi különkiadás is. Ezúttal azonban egy olyan kalandba repítik a gyerekeket és a gyermeklelkű felnőtteket, melyben egy felforgatott messzi-messzi galaxis vár ránk. A sorozat főszereplője egy Sig Greebling nevű fiú lesz, aki egy rejtélyes Jedi Templomban rálel a nagyhatalmú Sarokkőre. Az ereklye felforgatja a galaxist, a jókból rosszak, a rosszakból jók lesznek, s számtalan világ és karakter a feje tetejére áll. Találkozhatunk majd geonosisi jedivel és ewok fejvadásszal, de a sorozat legnagyobb dobása kétségkívül Darth Jar Jar lesz. Az, hogy Jar Jar valójában egy sith nagyúr, a rajongók egy régi, vicces ötlete, egy mém, mely abból ered, hogy mivel ennyire ügyetlen csak akaratlagosan lehet valaki, így bizonyára szándékosan szabotálja mindig minden körülötte levő életét, oldaltól függetlenül.

Jar Jar hangját Ahmed Best kölcsönzi majd, aki hallhatóan élvezettel ment bele a játékba. Best a rajongók okozta sötét múltját mostanában sikeresen maga mögött hagyja, s szerencsére az utóbbiak is belátják, hogy nem éri meg tönkretenni egy ember életét egy filmszerep miatt. Legutoljára A Mandalóriban tűnt fel Kelleran Beq jedimesterként, s Grogu megmentőjévé vált. Siget a Stranger Things sztárja, Gaten Matarazzo szólaltatja meg, a fiúnak pedig át kell kelnie a zavaros galaxison, hogy hőssé válhasson, s visszabillentse az egyensúlyt. A különkiadáshoz előzetes és egy poszter is érkezett, s szeptember 13-án válik elérhetővé a Disney+ felületén.

lego star wars

Lego Fortnite X Star Wars

Mint azt megszokhattuk a Fortnite egyik legvonzóbb tulajdonságai közé tartozik, hogy egyfajta franchise-olvasztótégelyként működik. Annyiféle különböző együttműködés jött már létre a keretein belül, mint szinte egyik másik játéknál sem, jelenleg csak a Roblox vetekszik vele, amelyen belül még sorozatpremiereket is tartanak gyerekeknek. Így tehát a nagy évfordulót természetes, hogy ők sem hagyják ki, s a Lego Star Wars kis kockaemberei május 3-án meghódították a Szigetet (pontosabban egy újat). Ráadásul igen sokrétű eventtel ajándékozták meg a játékosokat. Az Epic Games nagysikerű battle royale játéka számos Star Wars tartalmat kapott, amely nem csak a Lego Fortnite-ra, hanem a többi játékmódra is kiterjed.

Az egyik legnagyobb újdonság egy Lázadó falu építése, amit fejlesztgethetünk is (s egyébként elvileg megmarad örökre), de meg lehet mérkőzni Darth Vaderrel is a kardjáért vagy teljesíthetjük a két részletben érkező különböző küldetéseket. Új skinek (pl.: Dagobah Luke), fegyverek és járművek is elérhetővé válnak, utóbbiak közül a mandalóri Batmobil, vagyis a Beskar Steel Car a legmenőbb újdonság. Lehet zenélni a Mos Eisley-i kantinában is, illetve Csubakkát is megmenthetjük a birodalmiaktól, amiért ő cserébe fegyverét és hűségét adja a játékosnak. A fő cél segíteni a Lázadást bármi áron.

About Author