Eredetileg más sorsot szántak Kylo Ren karakterének

Adam Driver szerint Kylo Ren nem tért volna vissza a Világos oldalra.

Kylo Ren

Adam Driver mint Kylo Ren a Skywalker korában

A folytatástrilógia sok rajongó szerint nem úgy alakult ahogy kellett volna. A Lucasfilm eredetileg három különböző rendezővel szerette volna elkészíteni a trilógiát, melyet végül J.J. Abrams és Rian Johnson valósított meg. A rendezők és írók néhol egymást figyelmen kívül hagyja szőtték tovább az egyes epizódok történetét, amely leginkább a Skywalker korán volt érezhető. Adam Driver nemrég elárulta, hogy Kylo Ren, illetve Ben Solo karakterének is egészen más befejezést szántak a kilencedik epizódban.

Kylo Ren maradt volna a Sötét oldalon

Kylo Ren TFA
Forrás: StarWars.com

Adam Driver először nyílt meg a folytatástrilógiával és ott alakított karakterével kapcsolatban. A negyven éves amerikai színész mostanában legújabb filmjét, a Ferrari című életrajzi művet népszerűsíti. Ennek apropóján adott interjút a CNN-nek, ahol beszélt Az ébredő Erő forgatásáról és Han Solo haláláról is. Driver december 12-én jelent meg a The Rich Eisen Show című műsorban. A beszélgetésben természetesen szóba került a Star Wars is, amelyről a következőket mondta arra a kérdésre, hogy ő valójában egy „Vader 2.0-át” alakított a folytatástrilógiában.

„Igen, így volt. És volt egy általános ív, amit [J.J. Abrams] meg akart csinálni. Az volt az elképzelése, hogy [Kylo] útja ellentétes legyen Vader útjával, ahol Vader az elején a legmagabiztosabb és legelkötelezettebb a sötét oldal iránt. Aztán az utolsó filmben ő a legsebezhetőbb és leggyengébb. Az ellenkezőjével akart kezdeni. Ez a karakter volt a legzavarodottabb és legsebezhetőbb, és a három film végére ő lett volna a legelkötelezettebb a Sötét oldal mellett. Próbáltam ezt az ívet szem előtt tartani, függetlenül attól, hogy végül úgysem ez lett volna az út, mert forgatás közben változott. De még mindig erre koncentráltam.” – mondta Driver

Driver nem nevezte meg, hogy pontosan ki változtatott a karakterívén, de elég egyértelmű, hogy Az ébredő Erő és a Skywalker kora író-rendezője J.J. Abrams lehetett. Eisen ezután rákérdezett, hogy mikor történt a karakter fejlődésének változása, amelyre Driver a következőket felelte.

„Rian más irányba terelte a filmet, de még mindig a karakterhez illeszkedett. Aztán az utolsó filmben átváltozott, tudod, róluk és a diádról szólt, meg ilyenek. És Ben Solóvá fejlődött. Ez sosem volt benne. A kezdetektől fogva Ben Solo volt, de soha nem volt olyan verzió, amiben Ben Solót látnánk, amikor először aláírtam a szerepre.” – válaszolta Driver

Kylo Ren TROS
Forrás: StarWars.com

Másról szólt volna a Skywalker kora

Driver megnyilvánulásai egyáltalán nem meglepők annak tudatában, milyen viszontagságos volt a folytatástrilógia gyártása. A színész valamikor 2013 végén, 2014 elején írhatott alá Kylo Ren szerepére. Ekkoriban már javában folyt Az ébredő Erő előkészítése, konkrétan ekkor írhatta át J.J. Abrams és Lawrence Kasdan a Michael Arndt által átadott vázlatot. Azért, hogy tartani tudják a Disney által diktált ütemtervet, a páros csak egy filmen dolgozott, velük párhuzamosan Rian Johnsont bízta meg a Lucasfilm a nyolcadik rész, Az utolsó Jedik írásával és rendezésével.

Kylo Ren TROS
Forrás: StarWars.com

Ahogy korábbi cikkünkben részletesen utánajártunk, a kilencedik epizódot egy harmadik filmes, Colin Trevorrow készítette eredetileg. A Jurassic World első és harmadik részének rendezője és író kollégája, Derek Connolly szintén eltérő víziókkal álltak neki a történetnek, mint Abrams vagy Johnson. Ugyan Johnson igencsak más irányba terelte főként Kylo és Rey történetét a nyolcadik részben, mint ahogy Abrams felvezette, Trevorrow törekedett arra, hogy organikusan szője tovább a karaktereket. Trevorrow végül otthagyta a Lucasfilmet kreatív nézeteltérések miatt, így sosem fejezhette be a filmet. Helyét Abrams és Chris Terrio vették át, akik visszaterelték a történetet a hetedik részhez, sok mindent figyelmen kívül hagyva, amit Johnson csinált a nyolcadik epizódban.

Látványterv Rey és Kylo párbajáról a Mortison (Reddit)

Trevorrow a Duel of the Fates címre keresztelte a kilencedik részt, a forgatókönyv vázlatai pedig később kiszivárogtak az internetre. Ebből megtudhattuk, hogy Kylo Ren eredetileg egy sokkal sötétebb karakterívet kapott volna. A fiú valószínűleg nem tért volna vissza a Világos oldalra, elköteleződött volna a Sötét oldal mellett és ez okozhatta a vesztét. A filmben ugyancsak nem tért volna vissza Palpatine sem, ahogy Rey és Kylo között sem alakult volna ki egy olyan diád, amit a film végső változatában láttunk. A kilencedik epizód eredeti koncepciói szerint sokkal mélyebb belső utazást szántak Kylónak, aki igazán alámerül a Sötét oldalnak és a film valahol az ő lelkének a megmentéséről szólt volna, természetesen Rey által.

Végül ez nem így történt, a Skywalker kora más irányba terelte a történetet. Kylo visszatért a Világos oldalra, Ben Solo szembenézett sötét múltjával és apja elvesztésével. Végül Rey oldalán szembeszállt Palpatine-nal és ketten együtt győzték le a sith nagyurat. Ben Solo megváltás-története nagyon hasonló lett Vaderéhez, ahol szintén a Világos oldalra visszatért Anakin áldozta fel magát fiáért és a galaxisért. Ben Solo szinte ugyanúgy tett, mint nagyapja mikor utolsó erejével visszahozta a halálból Reyt és ő maga eggyé vált az Erővel. Ilyen módon érthető Adam Driver válasza, hogy a végső változatban ő valóban egy Vader 2.0-át alakított, miközben eredetileg más sorsot szántak karakterének.

Kylo Ren Rey TROS
Forrás: StarWars.com

Nem Adam Driver ölte meg Han Solót?

A komolyabb interjúk és filmdrámák mellett Adam Driver a komédiát sem veti meg. A színész visszatérő szereplője a nagy múltú Saturday Night Live showműsornak, gondoljunk csak az ikonikus Matt, a radartechnikus paródiára. Driver december 10-én ismét felbukkant a műsorban, ahol ő volt az est házigazdája és egy jópofa monológot adott a közönségnek.

Az előadásban többek között leült zongorázni és felolvasta a Télapónak írt karácsonyi kívánságokat is. Itt került a képbe a Star Wars is, amely természetesen ott volt a színész listáján. Az egyik kívánsága arról szólt, hogy a rajongók ne zaklassák őt többé azzal, hogy karaktere, Kylo Ren megölte Han Solót Az ébredő Erőben.

„Oh és szeretném, ha az emberek nem jönnének az utcán nekem azzal, hogy »te ölted meg Han Solót«. Nem én öltem meg őt, a woke-ság ölte meg Han Solót.” – viccelődött a színész.

A poén természetesen utalás volt arra, hogy egyesek milyen kritikákkal illették a folytatástrilógia egyes jeleneteit, írói vagy rendezői döntéseit. Han Solo halála szinte borítékolható volt, hiszen Harrison Ford csak ilyen feltételek mellett vállalta el újra a szerepet.

Az, hogy Adam Driver visszatér-e még Kylo Ren/Ben Solo szerepében a jövőben azt nem tudjuk. Kollégája, Daisy Ridley biztosan, hiszen hivatalosan már tudjuk, hogy Rey visszatér az egyelőre cím nélküli, Új Jedi Rend néven emlegetett új Star Wars filmben. Kylo Ren karakteréről viszont nem hallottunk híreket. Pletykálták, hogy a Shawn Levy által fejlesztett Star Wars film talán Ben Solóról szólhat, de a rendező ezt nem erősítette meg, ahogy a Lucasfilm sem a film létezését.

Kylo Ren TFA
Forrás: StarWars.com

About Author

Vélemény, hozzászólás?