Asajj Ventress visszatért, s még rengeteg kalandban lesz részünk vele

Nika Futterman mesélt a StarWars.com-nak Asajj Ventress meglepő visszatéréséről, mely egy sokkal nagyobb kaland kezdete.

Rossz Osztag Ventress

Forrás: StarWars.com

A héten végre beteljesült a Rossz osztag legújabb évadának talán legjobban várt ígérete: a halottnak hitt Asajj Ventress visszatért. Az előhírnök című epizódban tovább folytatódott az M-számok körüli bonyodalom, s Fennec ígérete szerint segítséget küldött Omegáéknak, egy nem várt volt ellenség képében. Ventresst utoljára mozgóképen A klónok háborúja ötödik évadában láthattuk, amint segített Ahsokának és Anakinnak leleplezni Bariss Offee-t, a Jedi Templom ellen elkövetett merénylet kapcsán. Ezek után története a Sötét tanítvány című regényben folytatódott. A könyv nyolc elkészületlen epizódot tartalmaz írott formában, és a kánon része. Története Ventress teljes pálfordulását meséli el, melynek végén az élete árán visszatéríti Quinlan Vos jedi lovagot a Sötét oldalról. Ennek fényében igen érdekes az, hogy élve láthatjuk.

Már az előzetesekben is ellőtték visszatérését, s akkor mindezek kapcsán a sorozat showrunnerei azt nyilatkozták, hogy nem rúgják fel a regény cselekményét, az továbbra is kánon és a történetív szépen fog illeszkedni a nagy egészbe. A részt látva ez egyelőre kimerül annyiban, hogy nem nagyon pedzegették a problémát, s Ventress megjelenése leginkább egy újabb pilotnak tűnik egy teljesen új irány felé. Az őt alakító Nika Futterman, illetve az alkotók, Brad Rau és Jennifer Corbett is nyilatkoztak a StarWars.com-nak felbukkanása kapcsán.

Asajj Ventress már A klónok háborújában is az egyik legnagyobb potenciállal bíró karakter volt, rajongói kedvenccé lett az évek során. Dooku gróf bérgyilkosából fájdalmas leckék árán vált szabadúszóvá, s mikor éppen beköszöntött fejvadász-korszaka, hirtelen véget ért a széria. Nika Futterman számára így ez azóta is egy befejezetlen ügy.

„Akkor azt gondoltam, a története egy olyan érdekes pontra ért, ahonnan bármerre folytatódhat. Azt gondoltam, na most fejvadász lesz, kitárul a világ, bármi lehet, bármit csinálhat és bármi megtörténhet.” – Sajnos ez végül nem így lett, ám most, tíz évvel később végre megkapta a várva várt hívást. „Nagyon meglepett, izgatott lettem. Ő [Ventress] nagyon szórakoztató, érdekes és sokrétű. Megtestesít mindent amiért folytatni szerettem volna. Természetes, hogy csak annyit kérdeztem, hogyan tovább?”

asajj ventress
Forrás: Damage Per Second

Először számára is furcsa volt a felhívás, mely látszólag tényleg szembemegy a kánonnal. „Megtalálták a módját, hogy visszahozzanak. Biztos rájöttek, hogy a rajongók mennyire megszerették őt, s hogy szeretnék viszontlátni, aminek én is örülök, hiszen ugyanannyira imádom.” – mondta.

Az ötlet Dave Filonitól származott, Jennifer Corbett és Brad Rau pedig követték a kalapos mester szavát, bár úgy tűnik közel sem a Rossz Osztagban szeretnék kifejteni a miérteket.

„Ventress az egyik legkedvencebb karakterünk. Szóval amikor Dave bedobta, hogy behozhatnánk a Rossz Osztagba, nagyon izgatottak lettünk” mondta Rau. „Sokat és sokfélét beszélgettünk a könyvről, és arról, hogy hogyan folytathatnánk a történetét. Azonban az, hogy hogyan is élte túl, a jövőbeni tartalmak zenéje, egyelőre örülünk, hogy bevonhattuk a történetbe, s felfedezhettük a kapcsolatát Omegával.”

asajj ventress
Forrás: StarWars.com

Ventress és Omega egyfajta mester–tanítvány duót alkotnak az epizódban, mely kifejezetten érzelmesre sikerült annak ellenére, hogy nem jutott rá sok idő. Ventress addigi életének fényében egyértelmű miért is viseltet együttérzően Omegával, miután a lány arra utal, hogy csupán szeretné megtudni, ki is ő.

„Ez az új oldala, mindig is tudtam, hogy megvan benne, csupán sajnos nem jutottunk el odáig, hogy kibonthassuk, mindig a harci erejét láttuk, a mentális háttérbe szorult. Nagyon örültem, hogy megmutattuk, hogy bizony közelebb áll az Erő világos oldalához, mint a Sötét oldali hatalomhoz. Képes jóra használni az erejét, s ez a része sokkal közelebb áll a jófiúkhoz” – magyarázta Futterman.

„Ventressnek megannyi oldala volt az évek során” tette hozzá Rau. „Van ez a jelentős, merész, gonosztevő fele, s van ez a félelmetes érzékenysége, ami fel-felbukkan. Nagyon jól szórakoztuk vele. Nika jobban ismeri a karaktert bárkinél.”

asajj ventress
Forrás: StarWars.com

„Ő én vagyok, s ő én. Még akkor is ha különbözünk.” – Bár Asajj Ventress és Omegáék útjai egyelőre elváltak, most végre megvalósulhat mindaz amit Futterman annyira szeretett volna: Ventressből lehet bárki, s bármi, eljuthat bárhová. „Sok mindent kell megtudnotok sok mindenről. És azt hiszem rengeteg szórakoztató kalandban lesz részünk.”

Ventress túlélésének mikéntjét egyelőre homály fedi. A legkézenfekvőbb magyarázat, hogy az Élet Vize, melybe eltemette Vos és Obi–Wan, visszaadta az életét. Ám így az válik kérdésessé, hogy akkor miért volt olyan hatalmas jelentőségű az éjnővérek Grievous és Dooku általi lemészárlása, ha ők is ilyen könnyen visszahozhatók. Ventress utolsó odaszúrt mondata is sokat sejtet, ám válaszokat nem ad, de mint tudjuk, az Erő útjai kifürkészhetetlenek.

About Author

Vélemény, hozzászólás?