Napokon belül végezhetnek az Andor második évadának forgatásával

Diego Luna beszélt a sorozat állapotáról.

Cassian Andor

Forrás: StarWars.com

A végéhez közeledik már az Andor második évadának forgatása. Ezt a Cassian Andort alakító Diego Luna erősítette meg.

Úgy tűnik végre valahára végezhet a Lucasfilm az Andor második és egyben utolsó évadának forgatásával. Erről a címszerepet alakító Diego Luna beszélt a 75. Emmy-díj átadóján, amelyet január 16-án tartottak Los Angelesben. Az Andor első évadát nyolc Emmy-díjra jelölték, köztük a legjobb dráma sorozat kategóriában, ám végül egyet sem nyert el. A negyvennégy éves mexikói színészt a Variety riportere kapta mikrofonvégre a vörös szőnyegen és természetesen az Andor állapotáról faggatták. A színész a következőket mondta a sorozatról.

„Hét napom maradt hátra a forgatásból. Holnap repülök vissza Londonba és befejezzük ezt.” – mondta Luna.

Luna arról is beszélt mennyire sokat jelent neki a Star Wars. Igazi családként tekint a Luacsfilmre, hiszen közel tíz éve dolgozik már a messzi-messzi galaxisban, amely számára a Zsivány Egyes – Egy Star Wars történettel kezdődött még annak idején. Az Andor első évada igazi új távlatokat nyitott a Star Wars számára és egy remek előzménytörténetet mesélt el a lázadásról és a Birodalom rémuralmáról. Luna szintén a vörös szőnyegen mondta a The Hollywood Reporternek, hogy az Andor egy különleges Star Wars-sorozat. Sokkal sötétebb tónusú, olyan részletekkel, témákkal foglalkoztak, amelyre más eddigi Star Wars művek nem nagyon tértek ki. Sokkal intimebb témák, karakterdrámák voltak az első évadban, mindezt egy kémthrillerbe és disztópikus sci-fibe ágyazva. Az első évad 2022-ben került a Disney+-ra, a második évad forgatását még abban az évben, novemberben elkezdték és az eredeti tervek szerint 2023 augusztusáig tartott volna a munka az Egyesült Királyságban.

Míg az első évad forgatását a pandémia lassította, úgy a második évad munkálatai is számos problémákba ütközött. Már az időjárás is keresztbe tett, amely miatt több hétig megálltak a munkálatok és új helyszínt kellett keresnie a stábnak. Azonban az igazi problémát a hollywoodi sztrájkok okozták, amelyek számos produkciót megakasztottak tavaly. Először az író és showrunner, Tony Gilroy szüntette be a munkát tavaly májusban. Nélküle még a stáb képes volt leforgatni az évad nagyját. Azonban nyáron a színészek szakszervezete is csatlakozott a sztrájkoló írókhoz. Hollywoodi színészek nélkül pedig már nem lehetett befejezni a munkát. Az Andor esetében még próbáltak tovább haladni a brit színészekkel, akik nem sztrájkoltak, de a főszereplők (Luna vagy Stellan Skarsgård) nélkül nem sokáig jutottak. Az akkori pletykák szerint már csak hetek voltak hátra az évad forgatásából.

Luna mostani megnyilvánulásai alátámasztják a pletykákat, számára mindössze egy hétnyi forgatás maradt hátra. Némileg gyanakvásra adhat okot, hogy a színész most arról beszélt az Emmyn, hogy hosszú idő után találkozott újra Tonyval és Kathleen Kennedyvel. A forgatókönyvírók sztrájkja még tavaly szeptemberben végetért és Gilroy még akkor visszatérhetett a forgatáshoz. A színészek viszont csak november elején állapodtak meg a stúdiókkal és szüntették be a sztrájkot. Luna elmondása alapján úgy tűnik az év végén már nem tértek vissza a munkálatokhoz, inkább elmentek hosszú téli szünetre és csak most januárban folytatják ismét a munkát az Andoron. Ugyancsak hasonló pletykákat lehetett hallani A Mandalóri negyedik évadáról (vagy a frissen bejelentett A Mandalóri és Grogu filmről, nehéz megállapítani), amelynek forgatása szintén tavaly ősszel indult volna, de a sztrájkok miatt idén év elejére halasztották, talán februárra.

Mindenesetre jó hír, hogy az Andor második évadának forgatása a végéhez közeledik. A szezon eredetileg még idén érkezett volna a Disney+-ra. Azonban a sztrájkok miatt ez kitolódott és a forgatás után még sok utómunka (vágás, hang, zene, vizuális effektek) vár a Lucasfilmre, így csak 2025-ben várható a streamingen Cassian Andor utolsó kalandja. A második évad egyben az utolsó is lesz, hiszen az évad fináléja már a Zsivány Egyest vezeti fel.

„Annyira közelítünk a Zsivány Egyeshez, így nagyon sok minden meg fog történni, amire számítasz.” – mondta Luna a The Hollywood Reporternek.

Részlet az Andor plakátjáról
Forrás: StarWars.com

About Author

Vélemény, hozzászólás?