[Pletyka] Januárban érkezhet a következő Star Wars sorozat!

Skeleton Crew Jude Law

Jude Law a Skeleton Crewban

Október elején véget ért az Ahsoka élőszereplős Star Wars széria, és máris felmerült a „hogyan tovább?” kérdése. Mi lesz majd Filoni mozifilmjével, lesz-e Ahsoka második évad, illetve, hogy melyik sorozat következik ez után. A második évaddal kapcsolatos lehetőségekről már írtunk, nézzük mit tudunk a következő szériáról, ami valószínűleg a Skeleton Crew lesz!

Mikor jön?

Az egyik nagy kérdés, hogy mikor érkezik majd a következő Star Wars sorozat a Disney+ felületére. Az eredeti tervek alapján az Ahsoka után a Skeleton Crew lenne a következő Star Wars sorozat, mely már idén év végén (november-december) elindult volna a streamingen. A legutóbbi pletykák szerint azonban ezt elhalasztották a forgatókönyvírók és színészek sztrájkjai miatt. Így leginkább arra kell számítanunk, hogy a Skeleton Crew 2024-ben érkezik. Bár korábban még olyasmiről is pletykáltak, hogy ha elhúzódik a sztrájk, akár egy évet is csúszhat a sorozat, a legfrissebb információk már nem ennyire borúlátók, sőt már konkrétabb „bizonyítékot” is a kezünkbe foghatunk. Az Egyesült Államok szerzői jogi adatbázisába bekerült ugyanis ugyanis a Lucasfilm új szerzői jogi bejelentése a sorozattal kapcsolatban, s a dokumentumban a megjelenés idejeként a 2024 január szerepel (igaz, a „hozzávetőlegesen” kitétellel).

A széria tehát valóban jövőre, év elején várható, valamikor a január folyamán. Ám fontos leszögezni, hogy hivatalos bejelentés híján ez sem vehető még készpénznek, ahogy arra is láttunk már példákat, hogy a bejelentett időpontról is csúsztattak Star Wars sorozatot.

Miről szól?

A Skeleton Crew a Mandóverzum világához tartozók, ám keveset tudunk róla. A nyolcrészes sorozatot a Marvel Filmes Univerzum Pókember filmjeinek készítője, Jon Watts fejlesztette, akit az írásban a Pókember: Hazatérés írója, Christopher Ford segített, ám a munkálatokban kivitelező producerként oszlopos szerepet vállalt Dave Filoni és Jon Favreau is. Watts korábban úgy jellemezte sorozatát, hogy „Egy utazás története, melyben a hazautat keresik. Négy gyermekkel kezdődik, ám nem egy gyereksorozat.” Korábban többször is említették a készítők és maga Kathleen Kennedy is, hogy az új sorozatot leginkább a 80-as évek Amblin gyerekfilmjei, mint pl.: az E. T., a földönkívüli, vagy a Kincsvadászok (The Goonies) ihlették. Jon Favreau még májusban beszélt az Entertainment Weekly-nek erről.

„Mivel [az Amblin társalapítója] Kathy Kennedy vezeti a Lucasfilmet, amikor John Watts és Chris Ford bejöttek és arról beszéltek, hogy valami olyat akarnak csinálni, ami olyan, mint egy Amblin-film és olyan tónusú, mintha egy olyan emberrel beszélnél, aki ott volt és ismeri a 11 gyógynövényt és fűszert, ami beletartozik.” – mondta Favreau

Az említett szerzői jogi dokumentum a januárra saccolt első epizód szinopszisát is tartalmazza. Eszerint ebben a részben megismerhetjük a négy gyereket, akik különös felfedezést tesznek az állítólagosan biztonságos szülőbolygójukról, és elvesznek egy furcsa és veszélyes galaxisban. A hazautat megtalálva szokatlan szövetségesekkel és ellenségekkel találkoznak, és nagyobb kaland vár rájuk, mint amit valaha képzeltek.

Skeleton Crew concept art
Látványterv a sorozatról (Star Wars Celebration 2022)

Nos, lényegében ennyit tudunk a sztori magjáról. A 2023. áprilisában tartott londoni Celebration keretében egy kis ízelítőt is levetítettek a jelenlévőknek, melyből kiderült, hogy az egyik gyerek nem ember lesz, hanem egy elefántszerű fajnak a tagja (valószínűleg nem ortolán, hanem egy új faj). A panel során a gyerekszínészeket is felfedték, Ravi Cabot-Conyers (Encanto), Kyriana Kratter (The Healing Garden), Robert Timothy Smith, valamint Ryan Kiera Armstrong (Tűzgyújtó) alakítja. A főszereplők sorát erősíti Jude Law is, aki a gyerekek egy váratlan szövetségesét alakítja. A Celebrationön levetített képsorok alapján a jólismert színész egy erőérzékeny karaktert alakít, de úgy tűnik, nem jedit. Law maga a következőt nyilatkozta karakteréről az Entertainment Weeklynek:

„Nem sokat tudok mesélni a karakteremről. Ő az, akivel a gyerekek találkoznak, amikor megpróbálnak hazajutni. Olyan, mint sok minden, amit a világban megtapasztalnak: ellentmondásos, és néha a gondoskodás, máskor pedig a fenyegetés helye. Mivel az ő szemükön keresztül látjuk, időnként van egyfajta bolondos természete és bohókás a kapcsolat a gyerekek és a felnőttek között. Máskor viszont nagyon sötét és ijesztő, és azt hiszem, hogy a világ valószínűleg így néz ki a 11 évesek többségének.”

A Celebration kedvcsinálójából az is kiderül, hogy A Mandalóri 3. évadának túlélő kalóza, Vane is visszatér a sorozatban, a Making Star Wars korábban is pletykálta, hogy a széria antagonistái (részben?) kalózok lesznek. Állítólag sok ismert faj (mon calamari, rodiai, klatooini) is felbukkan a szériában.

Skeleton Crew Jude Law
Jude Law a Skeleton Crewban

Mikor és hol játszódik?

Még érdekesebbek azok a pletykák, amik a sorozat helyszínére utalnak. Mivel a Mandóverzumhoz tartozik, így idővonalát tekintve A Mandalóri, a Boba Fett könyve és az Ahsoka szériákkal játszódik egy időben. Már jóval az Ahsoka megjelenése előtt pletykálták, hogy idézve korábbi cikkünkből: a főadmirális és Bridger a galaxis egy ismeretlen, távoli pontjára vagy egy teljesen más galaxisba kerültek a Lázadók végén, melyet a MakingStarWars »New Beyond« vagy »New Space« néven említ. Thrawn és Ezra tehát ide keveredtek, s azóta is itt leledzenek. Ezt a helyet még nem fedezhettük fel a Star Wars kánonban és állítólag az Erőt is másképp ismerik és használják errefelé, valamiféle »mágiaként«.” Ma már tudjuk, hogy ez a különleges hely valóban egy másik galaxis, ahol a Thrawn és Ezra a Peridea bolygóra kerültek. E pletyka arról is szólt, hogy a Skeleton Crew ugyanezen a helyszínen játszódik, tehát hamarosan visszatérhetünk a Perideára, vagy legalábbis ebbe a másik galaxisba.

Az említett szinopszis is utalhat ilyesmire, talán valami átjáróféle lehet a gyermekek szülőbolygóján, amin keresztül átkeverednek a másik galaxisba? Azt a készítők is pedzegették már, hogy a Skeleton Crew szorosan kapcsolódik a Mandóverzum többi szériájához, így arra is bőven van esély, hogy a többi sorozat hősei közül is felbukkan ez-az (ahogy például Ahsoka A Mandalóriban vagy a Boba Fett könyvében is feltűnt). Ha valóban azonos helyszínen játszódik az Ahsoka és a Skeleton Crew, akkor simán elképzelhető, hogy az idegen galaxisban rekedt Ahsoka, Sabine vagy akár Baylan és Shin is felbukkan ebben a sorozatban is, amelyet különben az Ahsokával közel egyidőben forgattak le.

Skeleton Crew

About Author

Vélemény, hozzászólás?