Egy sith is felbukkan Az akolitus új előzetesében?

Az akolitus

Május 4-én, a Star Wars nap alkalmával a Lucasfilm újabb előzetest osztott meg Az akolitus sorozathoz.

A Lucasfilm következő élőszereplős Star Wars sorozata, Az akolitus június 4-én érkezik a Disney+ felületére, ráadásul egy kétrészes premierrel. A sorozat száz évvel a Baljós árnyak előtt játszódik, még a Jedi Rend és a Köztársaság fénykorában. Lényegében A Köztársaság Fénykora nevű időszak végnapjait mutatja be, a sith-ek mesterkedéseit, ahogy egyre inkább beszivárognak a Köztársaságba. A történet egyfajta nyomozós thriller, ahol a köztiszteletben álló Sol meter (Lee Jung-jae) szembe kerül a múltjából egy veszélyes harcossal, a címszereplő akolitussal, Mae-vel (Amandla Stenberg). A nyomozás során egyre inkább felfejlik a Sötét oldal ereje.

Az új előzetes még inkább a történetre fókuszál. Bár látunk képkockákat a korábbi kedvcsinálóból is (például Mae és a Carrie-Anne Moss által alakított Indara mester harca), sok új jelenetet is kapunk. Kiderül, az előzetesből is, hogy jediket gyilkolnak, a jedik nem érzik biztonságban magukat. A titokzatos harcos, Mae utáni nyomozást Sol mester vállalja magára, ugyanis korábban az ő tanítványa volt. Sol segítségére van ebben theelin-ember hibrid padawanja, Jecki Lon (Dafne Keen), valamint a jedilovag Yord (Charlie Barnett) is. A Köztársaság Fénykora kiadási projektből ismert miriali Vernestra Rwoh (Rebecca Henderson) is szerepel az előzetesben, ő az, aki meglátja, hogy valami nagyobb terv része ez az eseménysor.

Szintén nagyobb szerepet kap a kedvcsinálóban az a titokzatos erőérzékeny szekta, melyet Aniseya anya (Jodie Turner-Smith) vezet, láthatóan nekik is nagy szerepük van ebben a rejtélyes nagyobb tervben. A világépítést szép és változatos helyszínek valamint járművek is segítik, a korszak érdekes hajóit láthatjuk az előzetesben. Mindemellé a Lucasfilm egy új bannert, valamint egy posztert is felfedett, amelyeken a Köztársaság Fénykora emblematikus hajói, a jedi vectorok is felbukkannak.

Új poszter Az akolitus sorozathoz (StarWars.com)

A legnagyobb vihart azonban minden bizonnyal az előzetes végén felbukkanó új karakter okozza. A titokzatos piros fénykardot viselő alakot már az első trailerben is láthattuk, most azonban még többet mutattak belőle: egy jellegzetes sisakot visel. Ő lenne a korszak sith nagyura? Vagy tanítványa? A sorozat showrunnere, Leslye Headland csupán annyit árult el erről a titokzatos személyről, hogy ő a kedvenc karaktere.

„Remélem, hogy a közönség elfogadja a kettősséget, amely a sorozat minden karakterében jelen van” –nyilatkozta Headland. – „A sorozat olyan mint egy hagyma. Minden egyes epizódban lehámozunk belőle, hogy felfedjünk valami mást. Remélem, hogy nézése egyszerre izgalmas és kielégítő élmény.”

A sorozat június 4-én indul a Disney+ felületén.

Részlet az új bannerből (StarWars.com)

About Author