Június közepén indul a Star Wars-maraton a Corvin moziban

Visszatér a Star Wars a Corvin moziba.

Június 13. és augusztus 15. között a Skywalker-saga összes filmjét levetítik a budapesti filmszínházban.

Az idén 25 éves Baljós árnyakkal indul a nyári Star Wars-maraton a Corvin moziban. A rendezvénysorozat keretében a Skywalker-saga mind a kilenc alkotása sorra kerül – közölte portálunkkal a filmszínházat üzemeltető Budapest Film Zrt.

Amint arról február végén beszámoltunk, az Egyesült Államokban ismét moziba kerül az ott 25 évvel ezelőtt, 1999. május 19-én bemutatott Baljós árnyak, amelynek kapcsán megkerestük a Cinema City-t és a több budapesti művészmozit is üzemeltető Budapest Film Zrt.-t. Akkor előbbi jelezte, náluk nem tűzik ismét műsorra a filmet, míg utóbbi közölte a Rebo.hu-val, hogy

„az amerikai évforduló (és a kinti újrabemutatás) miatt jelenleg moratórium van érvényben az összes Star Wars filmre vonatkozólag. Ennek lejárta után, június közepétől a Corvin mozi levetíti az egész »Skywalker-sagát«”.

Nagy Balázs filmprogramozásért felelő munkatárs akkor közölte, hogy várhatóan 2024. május 4-én kezdődik majd a jegyértékesítés ezekre a filmekre. Mivel a dátum – amely egyben a nemzetközi Star Wars-nap is – már nagyon közel van, ismét megkerestük a Budapest Film Zrt.-t, az iránt érdeklődve, mely filmeket mikor láthatja majd a nagyérdemű a belvárosi Corvin moziban.

Az általuk közölt menetrendből kiderül, hogy június 13-án indul a kaland az idén 25 éves Baljós árnyakkal, műsorra tűzik az Egy új reményt is (amelyet 45 éve mutattak be hazánkban), s augusztus 15-én, a Skywalker korával zárul majd a Csillagok háborúja-nyár a Corvinban.

A menetrend:

  1. 2024. június 13. – Baljós árnyak (Idén 25 éve, hogy bemutatták)
  2. 2024. június 20. – A klónok támadása
  3. 2024. június 27. – A Sith-ek bosszúja
  4. 2024. július 11. – Egy új remény (Idén 45 éve, hogy Magyarországon bemutatták, 40 éve, hogy szinkronosan a Magyar Televízió a műsorára tűzte, s 20 éve, hogy Magyarországon megjelent DVD-n)
  5. 2024. július 18. – A Birodalom visszavág (Idén 20 éve, hogy Magyarországon megjelent DVD-n)
  6. 2024. július 25. – A Jedi visszatér (Idén 40 éve, hogy Magyarországon bemutatták, s 20 éve, hogy Magyarországon megjelent DVD-n)
  7. 2024. augusztus 1. – Az ébredő Erő
  8. 2024. augusztus 8. – Az utolsó Jedik
  9. 2024. augusztus 15. – Skywalker kora (Idén 5 éve, hogy bemutatták)

A Budapest Film Zrt. korábbi nyilatkozatával megegyezően a jegyelővétel 2024. május 4-én indul. A Corvin mozi honlapján elérhető a teljes program, itt lehet jegyeket is vásárolni szombattól.

(A nyitóképen Simon Zoltán híres saga posztere)

skywalker saga
A Skywalker-saga főbb karakterei (Forrás: StarWars.com)

About Author