Itthon is mozikba kerül-e a 25 éves Baljós árnyak?

Két mozihálózat-üzemeltetőt is megkérdeztünk az ügyről, s a budapesti rajongóknak jó hírrel szolgálhatunk.

Baljós árnyak The Phantom Menace 25th

Forrás: StarWars.com

Február 10-én adott hírt arról a StarWars.com, hogy a Baljós árnyak 25 évvel az 1999. május 19-i, amerikai premierjét követően, 2024. május 3-án visszatér a mozikba. Az azonban nem derült ki a bejelentésből, hogy a negyedszázados alkotás világszerte – így Magyarországon is – visszatér-e a filmszínházakba. Éppen ezért megkerestünk két mozihálózat-üzemeltetőt is, hogy tervezik-e műsorukra tűzni a Baljós árnyakat, akár idén májusban, akár a magyarországi premier (1999. szeptember 16.) 25. évfordulója környékén.

A Cinema City marketing- és PR-igazgatója megkeresésünkre felvetette, hogy megkérdezi a Star Wars-filmek magyarországi forgalmazóját. Buda Andrea végül kapott is választ, mint írta:

„Azt a választ kaptuk a forgalmazótól, hogy nálunk nem lesz újrabemutatva”.

Mindez persze sok rajongót elszomoríthat, ám a budapesti közönségnek nincsen oka a bánkódásra, ugyanis megnézheti majd a Baljós árnyakat a premier után 25 évvel is egy moziban. Méghozzá a Corvinban, s nem csak az első epizódot! Nagy Balázs, a budapesti művészmozikat üzemeltető Budapest Film Zrt. filmprogramozásért felelős munkatársa megkeresésünkre azt írta, hogy „az amerikai évforduló (és a kinti újrabemutatás) miatt jelenleg moratórium van érvényben az összes Star Wars filmre vonatkozólag”. Ezt követően hozzátette:

„Ennek lejárta után, június közepétől a Corvin mozi levetíti az egész »Skywalker-sagát«”.

A Budapest Film Zrt. tehát a budapesti Corvin moziban június közepétől kezdődően a Skywalker-saga mind a kilenc epizódját műsorra tűzi majd. Nagy Balázs azt is közölte, hogy terveik szerint az elővétel ezekre az előadásokra az idei Star Wars-napon, azaz 2024. május 4-én kezdődik majd.
Összességében tehát a Baljós árnyak a negyedszázados évforduló kapcsán nem kerül ismét mozikba, ám a Corvin moziban egy Skywalker-saga maraton keretében műsorra tűzik majd június közepén.

Forrás: Disney+

About Author

Vélemény, hozzászólás?