Képregény főszereplője lesz Mace Windu és Jango Fett is

A New York Comic Con alapján számos érdekes új Star Wars képregény érkezik, a sorban pedig Mace Windu és Jango Fett is helyet kapott.

Mace Windu és Jango Fett képregény érkezik

Múlt hétvégén zajlott a New York Comic Con, melynek utolsó napján egy Lucasfilm Publishing Panel is helyet kapott. A beszélgetés során számos érdekességet felfedtek a Star Wars írott anyagainak közeli jövőjét illeőten. Egyebek között Jango Fett és Mace Windu is egy-egy új képregény főszereplő lesz!

Mace Windu képregény

Az első bejelentés egy új Mace Windu képregényről szólt. Egy januárban induló minisorozatról van szó, tehát egy maximum hat füzetes történetről beszélhetünk, melynek apropója a Baljós árnyak 25. évfordulója. A szériát Marc Bernardin jegyzi, aki Star Wars körökben eddig nagyon kevés, főleg kisebb léptékű projekten dolgozott, főleg az X-Men képregényekről lehet ismert.

Jango Fett képregény

Szintén minisorozat főszereplője lesz Jango Fett, ami talán az egyik legizgalmasabb bejelentés. A néhai Bővített Univerzum egyik legjobb minisorozata volt az Open Seasons, mely a fejvadász mandalóri múltjába engedett betekintést. Jó lenne, ha a kánon is kapna egy hasonló történetet, mely számos kételyt eloszlathatna a karakter kapcsán. A szériát a hamarosan végéhez érő Fejvadászok sorozatot jegyző Ethan Sacks írja.

Thrawn: Alliances adaptáció

Több mint öt évvel az első kánon Thrawn regény adaptációja után annak folytatása, a Thrawn: Szövetségek is megelevenedik képregény formájában. Amellett, hogy ezután valamelyest magabiztosan számíthatunk a trilógia harmadik részének adaptációjára is, jó eséllyel először fogunk vizuális formában találkozni a gryskekkel, akikről korábban csak leírásaink voltak.

Qui-Gon és Obi-Wan képregény

Sajnos az ifjúsági Star Wars képregények idehaza nem jelennek meg, a kánon szempontjából ugyanakkor sokszor ezek is érdekesek. Korábban ezeket az IDW adta ki, egy ideje azonban átkerült a kategória a Dark Horse kiadóhoz, akik már a Disney-éra előtt is adtak ki mára a Legendák sorát erősítő Star Wars-képregényeket. Az IDW Star Wars Adventures sorozatát a Dark Horse keretei között a Hyperspace Stories váltotta fel, melynek most két új tematikus kiadványa érkezik Qui-Gon Jinn és Obi-Wan Kenobi kapcsán. Mindkét képregény graphic novel formátumban jelenik meg, tehát, noha cselekményük több fejezetre osztható, nem havi rendszerességgel, hanem egy-egy kötetben jelennek majd meg. A Qui-Gont középpontba helyező kiadványt ráadásul az a George Mann jegyzi, aki elsősorban a Myths & Fables, Dark Legends és Life Treasury című fantasztikus novelláskötetekről ismert (a The High Republic idején játszódó írásai mellett).

A Köztársaság fénykora

A Star Wars történeteinek legújabb, egyelőre elsősorban írásos formában kiépülő korszaka sem maradt bejelentések nélkül. Felfedték a publikációs projekt harmadik fázisának képregényborítóit, ahol Marchion Ro és Lourna Dee mellett Keeve Trennis is visszatér.

A fősodor mellett a The High Republic Adventures is helyet kapott, mely a korábbi szériákhoz hasonlóan ezúttal is rendkívül egyedi és látványos rajzokkal operál.

Könyves fronton is érkezik néhány érdekesség, mely valószínűleg a korszak hardcore rajongóinak szívét dobogtatja majd meg. Megjelenik ugyanis a DK révén egy The High Republic Character Encyclopedia, mely a korszak karaktereit mutatja be nagy részletességgel. Többek között még Dexter Jettster is helyet kap a kiadványban!

A fénykardok szerelmesei sem maradnak enciklopédia nélkül, ugyanis Star Wars: The High Republic – The Lightsaber Collection címen érkezik egy a korszak fénykardjait gyűjtő kiadvány.

Ha mindez nem lenne elég, Stellan Gios különleges, keresztvasas fénykardja limitált példányszámban fizikai formában is megvásárolható lesz a shopDisney oldalán, illetve Disneylandben és a Walt Disney Worldben. Világszerte 5 ezer darab lesz belőle elérhető, így ha valaki szeretné megszerezni, az jól teszi, ha siet.

Végül, de nem utolsó sorban egy újabb, elsősorban a gyerkőcöknek szóló kötet is érkezik A Köztársaság fénykora ernyője alatt. A Jedi Brave in Every Way című könyvecskében Burryaga és Yoda a Geonosisra visz egy növendéket tanulmányi kirándulásra.

Néhány apróság

Ezen felül érkezett még pár kisebb bejelentés is, mely sajnos valószínűleg hazánkba nem fog eljutni, a nyelveket ismerők számára viszont érdekes lehet. Érkezik egy, A Jedi visszatér 40. évfordulóját ünneplő vizuális archívum, mely a filmhez készült látványterveket tartalmazza majd.

Ha valaki szeretné családját és barátait faviccekkel terrorizálni, annak szól a Star Wars Dad Jokes című kiadvány, mely a messzi-messzi galaxishoz kötődő klasszikus és szóvicceket tartalmaz.

Végül pedig érkezett egy kis betekintő Cavan Scott legújabb, rémtörténeteket gyűjtő minisorozatához is. Scott a múltban számos hasonló kis szériát írt, melyek zöme Vader kastélyához kötődött. Három ilyen kiadvány után végül tavaly elszakadtak ettől a koncepciótól, a központba pedig Jabba palotája került a Tales from the Rancor Pit című sorozatban. Az idei kis horrorgyűjtemény a Tales from the Death Star nevet kapta. Értelemszerűen a Halálcsillag rémtörténeteit dolgozza fel, október 17-én jelenik meg.

About Author

Vélemény, hozzászólás?