Újabb Star Wars képregényeket jelentett be a Dark Horse

Dark Horse borítók

Az NYCC (New York Comic Con) 2024 első bejelentési hulláma után megérkeztek a hírek a Dark Horse panelről is. Lássuk, hogy milyen képregényeket kapunk a fekete lótól.

Sok előzménytrilógia rajongót fog felvidítani, hogy a Marvel által bejelentett jedis képregénysorozat mellé a Dark Horse is kiad még pár ebben a korszakban játszódó tartalmat. A Hyperspace Stories (a plüssvuki története is egy ilyen sztorifolyamban íródott le) keretein belül kiadnak egy történetet Grievous Tábornokról és Mace Winduról is.

Új borítók (StarWars.com)

Sokak kedvenc jedije, Qui-Gon Jinn is kap egy saját történetet. A betekintők alapján látni fogjuk Dooku padawanjaként és akkor is amikor az ifjú Kenobit tanítja már (a Padavan könyv, illetve a Mester és tanítványa után sok pozitív rezgésre nem várok Jinn és Kenobi között). A képregény további érdekessége, hogy a Köztársaság Fénykora második fázisából megismert Kilencedik Ajtó Testvérisége is kapcsolódik valahogy a történetekhez.

Részlet a Qui-Gon képregény rajzaiból (StarWars.com)

Kicsit előrébb lépve az előzménytrilógia idővonalán, érkezik egy Rossz Osztag képregény is, ami még a Rossz Osztag sorozat előtt játszódik, így Tech is vidáman éli mindennapjait benne.

A Rossz Osztag képregény borítója (Dark Horse)

Természetesen a Dark Horse is hoz pár Köztársaság Fénykorában játszódó képregényt, így folytatódik a The High Republic Adventures vonal egy négyrészes történetívvel, melyeknek bemutatták, hogy milyen menőn osszeilleszthető a borítója. Emellett kapunk egy The High Republic Adventures – Wedding Spectacular című képregényt is, amiben Lula Talisola és Zeen Mrala lakodalmát láthatjuk.

Az összeilleszthető borítók (StarWars.com)

A pozitívabb képregények mellé érkezik képregények a Nihil űrből, melyeket Cavan Scott, Daniel José Older és Alyssa Wong jegyez majd. Cavan Scott révén kapunk egy új történetet a tholothi ex-jedivel, Ty Yorrickal, aki a Csillagfény Bázis pusztulása után a Nihil űrben ragadt. OLder képregényében a jedi detektív Emerick Caphtor egy nyomozás miatt kénytelen szövetkeznie a Köztársaság Fénykora harmadik fázisából már ismert, umbarai tudóssal Niv Drendow Aprukkal, aki a Nihil sorait erősíti beteg tudományával. Wong két képregényért is felelős lesz, az egyik az eriadui csatára fókuszál majd, a másikban az ex-jedi Ruu és az ex-valói Driggit Parse macska-egér játszmájáról olvashatunk majd. Justina Irelandtől is érkezik egy történet, amiben Vernestra Rwoh debütál a Star Wars Adventures képregényekben. Történet szerint a Köztársaság Fénykora első fazisa előtt fog játszódni, amiben Vern padawan fontos leckét tanul Stellan Gios mestertől. (Remélhetőleg valami hajszálnyi utalással arra, hogy miért lesz olyan kellemetlen karakter, akit Az akolitusban láthattunk.)

Vernestra Rwoh az új képregényben (StarWars.com)

Cavan Scott a korábban már említett képregények mellett egy Boolan Báróra (a Nihil ithori tudósa) fókuszáló történetet is hoz, bemutatásra került a The Vader’s Castle: The Deluxe Library Collection gyűjteményes kötet a Vader kastélya körüli történetekből, melyet szintén Scott jegyez.

Azok is örülhetnek, akik már megcsömörlöttek a Köztársaság Fénykora és a jedik történeteitől, Ethan Sacks ugyanis meglepte a rajongókat egy új Poe Dameron minisorozattal. Poe karakteréről, illetve különleges Fekete osztagáról korábban Charles Soule remek (ám magyarul sajnos meg nem jelent) ongoing sorozatot írt Poe Dameron címmel. Sacks azonban nem ennek a történetnek a fonalát szövi tovább, hanem egy előzménysztorit írt, mely Az ébredő Erő előtt játszódik, s Poe és BB-8 karakterére fókuszál.

Poe és BB-8 (StarWars.com)

About Author